Unii români pot rămâne fără apartament. Regula importantă pe care oamenii care stau la bloc trebuie să o cunoască

Unii români pot rămâne fără apartament. Regula importantă pe care oamenii care stau la bloc trebuie să o cunoască
Foto simbol: Pixabay

Unii români riscă să rămână fără apartamente, iar administratorii de asociații au explicat regula importantă pe care cei care locuiesc la bloc trebuie să o cunoască.

Ce se întâmplă dacă nu se plătește întreținerea

Administratorii de asociații spun că s-au confruntat cu situațiile în care oamenii nu își plăteau taxa de întreținere și au rămas fără apartamente. Legea spune că cei care nu plătesc întreținerea în maxim 31 de zile vor fi penalizați și vor acumula datorii. Se poate ajunge și în situații mai grave, la poprire pe conturi sau chiar la executarea silită, iar locuințele se vor scoate la licitație, conform Click.

Locatorii trebuie să mai țină cont că sunt nevoiți să declare numărul corect al persoanelor care locuiesc în acel apartament. Cheltuielile de întreținere și se calculează pe baza suprafeței utile ale locuinței și a numărului de persoane declarate. Astfel, cu cât sunt mai multe persoane într-un apartament, cu atât suma este mai mare. Dacă localnicii nu declară corect numărul de locatari și vecinii fac reclamații, ei pot fi supuși controalelor asociației de proprietari și poliție.

În plus, fiecare locatar trebuie să contribuie și la fondul de reparații, dar mulți se plâng de sumele mari pe care trebuie să le dea. Fondul este destinat reparației acoperișurilor, scărilor, instalațiilor comune, a fațadelor, astfel încât calitatea vieții din bloc să fie îmbunătățită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`