Elizabeth Francis, a treia cea mai în vârstă persoană din lume și cea mai bătrână din SUA, a decedat la 115 ani

Elizabeth Francis, a treia cea mai în vârstă persoană din lume și cea mai bătrână din SUA, a decedat la 115 ani
Sursa Foto: Captură Video/ YT - Good Morning America

Elizabeth Francis, cunoscută sub numele de „Regina Elizabeth din Houston”, a decedat săptămâna aceasta la vârsta de 115 ani. Ea a devenit astfel cea mai în vârstă persoană din Statele Unite și a treia cea mai în vârstă persoană din lume, potrivit cnn.com.

Elizabeth Francis a fost admirată pentru longevitatea sa

„Regina Elizabeth din Houston” a fost una dintre puținele persoane recunoscute ca supercentenare, termen folosit pentru a descrie indivizii care ating sau depășesc vârsta de 110 ani.

Pereții camerei ei erau decorați cu plăci, proclamații și felicitări de ziua ei, înrămate de la fostul președinte Barack Obama, familia Clinton și mulți alții care au marcat în fiecare an aniversarea longevității sale.

De asemenea, nepoata și îngrijitoarea ei principală, Ethel Harrison, a precizat că politicieni, membri ai comunității și cei dragi au venit frecvent în vizită la ea acasă în Houston.

„Îi plăcea”, a transmis Harrison pentru sursa menționată.

Elizabeth Francis, a 21-a cea mai bătrână americană din istorie

Înainte de moarte, femeia se afla pe locul 21 în clasamentul celor mai bătrâne americane din istorie și pe locul 54 în rândul celor mai longevive persoane care au trăit vreodată, conform LongeviQuest, o bază de date globală care monitorizează cei mai în vârstă indivizi din lume.

Mai mult decât atât, Francis și sora sa, Bertha Johnson, au intrat în istorie ca fiind duo-ul de frați cu cea mai mare vârstă combinată, având în vedere că Johnson a trăit până la 106 ani, înainte de a muri în 2011.

Întrebată la începutul acestui an despre senzația de a fi cea mai în vârstă americancă în viață, Francis a declarat pentru KTRK, afiliată CNN: „Simt că trăiesc în fiecare zi!”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`