Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit

Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
Sursă foto: Pixabay

Mersul, ca formă de mișcare, a devenit tot mai popular în ultimii ani, datorită beneficiilor pe care le aduce organismului și minimului de pregătire pe care îl necesită.

Cercetările au demonstrat că mersul pe jos poate contribui la longevitatea vieții, precum și la reducerea riscului de apariție a unor boli. Un studiu recent, publicat de British Journal of Sports Medicine, a arătat că nici măcar nu e nevoie de un număr de pași sau de minute pentru ca mersul pe jos să aducă beneficii organismului, relatează Women’s Health Mag.

După ce au analizat datele, cercetătorii au descoperit că persoanele care făceau 75 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată, precum mersul rapid, pe săptămână prezentau un risc cu 23% mai mic de deces timpuriu, cu 17% mai mic de dezvoltare a unei boli cardiovasculare și cu 7% mai mic dezvoltare a unei forme de cancer. De asemenea, cercetările au demonstrat că mersul pe jos ajută la o stare de spirit mai bună și un risc mai mic de a dezvolta diabet.

De ce este mersul o formă de sport potrivită pentru foarte mulți oameni

Mersul pe jos este o formă de mișcare accesibilă, care nu necesită plătirea unui abonament sau a unui echipament special și care totodată, poate fi practicat într-o diversitate de locuri, după bunul plac.

Mai mult decât atât, nu necesită o anumită calificare, pregătire sau înclinație.

Mersul poate fi integrat printre responsabilitățile zilnice, mergând pe jos până la locul de muncă, până la casa unui prieten, până la magazin și lista poate fi completată de orice loc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`