Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii

Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
Sursa foto: Captura video / @Observator

Toamna este anotimpul culorilor. La munte, culorile sunt cu adevărat fermecătoare.

Unde se află muntele în două culori

De exemplu, o pădure din Valea Jiului începe să devină tot mai populară printre pasionaţii de fotografie şi drumeţii datorită culorilor în care s-a îmbrăcat în această perioadă: jumătate verde, jumătate ruginiu. Nu e singura atracţie din zona care abundă de chei abrupte şi peisaje de pus în ramă.

De zeci de ani, muntele în două culori din Cheile Taia (Hunedoara) a devenit o atracție pentru localnici, potrivit Observator. Însă, acum, locul de poveste începe să fie descoperit şi de turişti ori de pasionaţii de fotografii. Cine caută o experienţă deosebită poate descoperi Ţinutul Momârlanilor petrileni călare. Oriunde îţi întorci privirea, găseşti un peisaj care își taie respirația, dar de departe, cea mai frumoasă imagine o dezvăluie muntele bicolor.

Vremea în această toamnă e numai bună de plimbat. E potrivită pentru toți cei care vor să evadeze în mijlocul naturii şi să admire combinaţia inedită de culori dată de verdele coniferelor şi arămiul fagilor.

„Vin turiştii cu bicicletele, cu caii, drumeţii. Se poate ajunge în Domeniul Schiabil Şureanu. Din cauza temperaturii care a scăzut sub zero grade, frunzele cad şi rămâne mai mult verdele”, spus un fotograf.

Un localnic a povestit că știe toate potecile din munţi şi le cutreieră cu Whisky, cel mai bun prieten al lui. „În stânga e o plantaţie de brad, în dreapta e o plantaţie de fag şi asta datează de foarte mulţi ani. Pot să descopere călare, cu bicicleta, nu sunt pentru, dar şi cei cu enduro vin în zonă sau traseele de picior”, a spus Marius, un localnic.

„Chiar aici mai sus sunt capre negre pe care le vedem toamna”

Nu departe de acel loc, şi zona Cheile Jieţului îşi schimbă înfățișarea. Fotografii s-au înmulțit în acea zonă pentru a imortaliza copacii multicolori, stâncile şi uneori caprele negre.

„Toamna, natura şi timpul mai friguros a făcut ca pădurea să ia culori foarte frumoase, vii, un pastel de toamnă foarte frumos. Chiar aici mai sus sunt capre negre pe care le vedem toamna, dar cel mai mult iarna pentru că e o discrepanţă între alb şi negru şi se văd mai uşor”, a declarat Laurenţiu Vasile, fotograf.

Și iarna, peisajul e mirific ăn acea zonă, mai ales când cascadele din defileu îngheaţă complet şi dau naştere unui regat de gheaţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`