Pe 25 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Pastelor, un preparat care este cel mai consumat de români în zona de sud-est a Europei. În fiecare oră, românii comandă 130 de porții de paste.
Pastele sunt un preparat foarte versatil, fiind folosit pentru a găti rețete simple, dar și complexe cu diferite ingrediente și sosuri. De asemenea, acestea pot fi consumate și sub formă de desert, iar această versatilitate le transformă într-o opțiune foarte apreciată de români, conform click.ro.
Țara noastră ocupă primul loc în Europa de Sud-Est când vine vorba despre consumul de paste. În aplicațiile de livrare, acest preparat este comandat de 130 de ori în fiecare oră.
„În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferinţele de top ale românilor în materie de preparate rapide şi gustoase. Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut”, scrie în analiza platformei.
Conform aplicației Glovo, un bucureștean este un adevărat iubitor al pastelor, deoarece a comandat în ultimul an 250 de porții. De asemena, potrivit analizei, în luna ianuarie sunt comandate cele mai multe porții de paste, iar orele de vârf sunt între 13:00 și 19:00.
De asemenea, pe 14 februarie de Ziua Îndrăgostiților, este vârful consumului de paste în țara noastră. În această zi, numărul comenzilor se dublează, adică 250 de porții pe oră, respectiv 5 pe minut.