Românii, campioni dintre toți locuitorii din Europa de Sud-Est la consumul unui anumit preparat. Un bucureștean a comandat o cantitate record din acest preparat

Românii, campioni dintre toți locuitorii din Europa de Sud-Est la consumul unui anumit preparat. Un bucureștean a comandat o cantitate record din acest preparat
Sursa foto: pixabay

Pe 25 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Pastelor, un preparat care este cel mai consumat de români în zona de sud-est a Europei. În fiecare oră, românii comandă 130 de porții de paste.

De ce apreciază românii pastele

Pastele sunt un preparat foarte versatil, fiind folosit pentru a găti rețete simple, dar și complexe cu diferite ingrediente și sosuri. De asemenea, acestea pot fi consumate și sub formă de desert, iar această versatilitate le transformă într-o opțiune foarte apreciată de români, conform click.ro. 

Țara noastră ocupă primul loc în Europa de Sud-Est când vine vorba despre consumul de paste. În aplicațiile de livrare, acest preparat este comandat de 130 de ori în fiecare oră.

„În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferinţele de top ale românilor în materie de preparate rapide şi gustoase. Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut”, scrie în analiza platformei.

Un bucureștean a comandat 250 de porții de paste în ultimul an

Conform aplicației Glovo, un bucureștean este un adevărat iubitor al pastelor, deoarece a comandat în ultimul an 250 de porții. De asemena, potrivit analizei, în luna ianuarie sunt comandate cele mai multe porții de paste, iar orele de vârf sunt între 13:00 și 19:00.

De asemenea, pe 14 februarie de Ziua Îndrăgostiților, este vârful consumului de paste în țara noastră. În această zi, numărul comenzilor se dublează, adică 250 de porții pe oră, respectiv 5 pe minut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”
20:59 - Diana Șoșoacă: “George Simion este cu PSD-ul de când am intrat în Parlamentul României”. Ce i-a spus liderul AUR înainte cu o săptămână să o dea afară din partid (VIDEO)
20:45 - Diana Șoșoacă: L-au vrut pe Simion pe post de Dăncilă cu Iohannis (VIDEO)
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost reținut în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)