Fără energie electrică timp de 14 ore pe zi în Ecuador, din cauza secetei „fără precedent” din America de Sud

Fără energie electrică timp de 14 ore pe zi în Ecuador, din cauza secetei „fără precedent” din America de Sud
Foto simbol: Pixabay.com

Ecuador se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele șase decenii, iar ministrul energiei a anunțat, vineri, că extinde raționalizarea energiei electrice la 14 ore pe zi, de la opt în prezent, potrivit AFP preluată de Barron`s.

Fără energie electrică timp de 14 ore pe zi în Ecuador

Ministrul ecuadorian al energiei și sectorului minier spune că decizia de extindere a raționalizării este „dureroasă”.

„Am luat decizia dureroasă, dar responsabilă, de a modifica planul de raționalizare, majorându-l de la opt la 14 ore pe zi”, a declarat ministrul Ines Manzano, vineri, într-un mesaj video pe rețelele sociale.

Rezervoarele hidrocentralelor, care acoperă 70% din cererea națională, au atins niveluri critice în ultimele luni.

În aprilie, autoritățile ecudoariene dispuneau o raționalizare a energiei electrice de până la 13 ore pe zi.

Întreruperile curentului au fost ajustate la opt ore pe zi și urmau să fie reduse la șase ore, de luni, și chiar la patru ore, din noiembrie.

„Toată America de Sud se confruntă cu o secetă fără precedent”

Ministrul ecuadorian al energiei a precizat că decizia anunțată vineri va fi revizuită duminică.

„Ne confruntăm cu o criză dinamică și fără precedent care ne forțează să ne adaptăm la scenarii în schimbare”, a adăugat Ines Manzano.

„Toată America de Sud se confruntă cu o secetă fără precedent, iar Ecuador nu face excepție. Mai multe țări au pene de curent și am văzut cu toții imaginile șocante cu un râu Amazon secat”, spune ministrul ecuadorian.

Ecuadoar are un necesar de energie electrică de 4.600 de MW pentru cei 17 milioane de locuitori ai săi, însă se confruntă cu un deficit de 1.600 MW.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta