Atacurile israeliene au ucis peste noapte 38 de palestinieni în Khan Younis – cel puțin 13 erau copii: IDF a tras cu tancurile în două reprize diferite într-un spital, înainte de a evacua civilii

Atacurile israeliene au ucis peste noapte 38 de palestinieni în Khan Younis - cel puțin 13 erau copii: IDF a tras cu tancurile în două reprize diferite într-un spital, înainte de a evacua civilii
Foto: Hepta - DPA Images / Mohammed Talatene

Agenția de presă palestiniană Wafa, citată de The Guardian, spune că loviturile aeriene israeliene asupra lui Khan Younis au ucis 28 de civili în această dimineață. Associated Press relatează că 38 de persoane au fost ucise peste noaptea de vineri, citând oficialii din domeniul sănătății.

Palestinienii care au fost uciși sau răniți au fost duși la Spitalele Europene și Nasser

Înregistrările de la spitalul European obținute de AP au arătat că cel puțin 15 membri din familia al-Farra au fost uciși, inclusiv 13 copii.
Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal, a postat vineri dimineață un videoclip în care salvatorii recuperează cadavrele a 9 copii din familia al-Farra din cartierul al-Manara, potrivit The Guardian.

Atacul israelian, care a inclus lovituri aeriene și bombardamente, potrivit oficialilor din domeniul sănătății, a vizat mai multe clădiri rezidențiale din cartierele de la est de Khan Younis. De asemenea, șase membri ai familiei Abdeen au fost uciși, potrivit oficialilor din domeniul sănătății.

Eid Sabbah, directorul de asistență medicală al spitalului Kamal Adwan, a trimis o notă vocală către Reuters, după ce forțele israeliene au luat cu asalt unitatea.

„De aseară, pe la miezul nopții, tancurile și buldozerele armatei de ocupație au ajuns la spital. Terorizarea civililor, a răniților și a copiilor a început când ei (armata israeliană) au început să deschidă focul asupra spitalului”, a spus Sabbah.

El a spus că atunci când armata s-a retras, o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății a sosit cu o ambulanță și a evacuat 40 de pacienți din spitalul din nordul Gaza.

Dar tancurile israeliene s-au întors și au deschis din nou focul asupra spitalului, care a rămas fără provizii medicale, lovindu-i depozitele de oxigen, înainte de a percheziționa clădirea și a ordona personalului și pacienților să plece, a declarat Sabbah pentru Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană