Chuck Coleman, instructorul de zbor pentru filmul „Top Gun: Maverick”, a murit

Chuck Coleman, instructorul de zbor pentru filmul „Top Gun: Maverick”, a murit
Motivul pentru care studioul Paramount Pictures a fost dat în judeată de doi israelieni din cauza filmului „Top Gun: Maverick". Sursa Foto: Hepta.ro

Tragedie în lumea aviației! Charles Thomas „Chuck” Coleman, instructorul de zbor recunoscut pentru pregătirea actorilor din filmul de succes „Top Gun: Maverick”, a murit marți, 22 octombrie. Incidentul a avut loc în timpul unui spectacol aerian în New Mexico, Statele Unite.

Chuck Coleman a avut o influență majoră în realizarea filmului „Top Gun: Maverick”

Conform celor raportate de CBS, Chuck Coleman se afla la manșa unui avion de acrobație Extra Flugzeugbau EA300 în momentul tragediei.
Chuck Coleman zbura singur în momentul accidentului.

Aeronava sa s-a prăbușit în jurul orei 14:30, în apropierea aeroportului internațional din Las Cruces. Spectacolul aerian a fost suspendat imediat după incident.

Chuck Coleman dispunea de o experiență remarcabilă în aviație, fiind recunoscut atât ca pilot experimentat, cât și ca inginer aerospațial. Cu peste 10.000 de ore de zbor la activ, el a fost un participant frecvent la numeroase spectacole aeriene de-a lungul carierei sale.

Instructorul de zbor pentru „Top Gun: Maverick” era familiarizat cu astfel de evenimente, având în spate mai mult de 3.000 de zboruri efectuate.

Chuck Coleman a avut o influență majoră în realizarea filmului „Top Gun: Maverick”, fiind responsabil de instruirea actorilor pentru celebrele secvențe de zbor. El a efectuat peste 100 de sesiuni de antrenament, toate la manșa avioanelor F-18 Hornet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`