Riscul periculos la care ne expunem dacă stăm treji până târziu, noaptea

Riscul periculos la care ne expunem dacă stăm treji până târziu, noaptea
Foto: Freepik

Știm cu toții cât de important este somnul pentru starea noastră de sănătate, însă mulți dintre noi tot ajungem în situația de a fi treji chiar și la ore târzii din noapte. Din păcate, acest obicei poate avea consecințe destul de negative asupra creierului nostru.

Creierul funcționează diferit când suntem treji la ore târzii

Experții din întreaga lume ne spun să facem tot posibilul pentru a ne asigura că dormim suficient de mult, dar, din diferite motive, acest sfat este adesea ignorat de mulți dintre noi.

Indiferent de motive, poate că ni se întâmplă adesea să fim treji chiar și la ore târzii, trecute deja de miezul nopții. Iar oamenii de știință ne avertizează că acest obicei poate avea nenumărate consecințe negative!

Cercetătorii au observat faptul că, pe timpul nopții, creierul nostru va gravita mai mult în jurul emoțiilor negative, iar multe inhibiții vor dispărea.

Un studiu din 2022 a aprofundat modul în care creierul nostru funcționează pe timpul nopții, arătând că vom simți nevoia să acționăm în diferite moduri, în funcție de oră. Iar noaptea, în mod obișnuit, corpul uman trebuie să doarmă.

În timpul nopții, mai ales la ore foarte târzii, creierul nostru va fi mai atras de diferite emoții negative și idei periculoase, dar problemele vor continua și pe timpul zilei.

Pe termen lung, lipsa somnului poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi obezitate, diabet, sau diverse probleme cardiovasculare. În plus, putem resimți și o stare de anxietate și depresie, dacă nu vom dormi suficient pe o perioadă mai lungă, anunță Click.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani