Nicolae Ciucă: „Statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților privind pensiile lor” (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților privind pensiile lor (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Nicolae Ciucă a precizat cu ocazia Zilei Armatei că este importantă finanțarea mai serioasă a industriei de apărare, ceea ce ar reprezenta atât o investiție suplimentară în securitatea națională, cât și o investiție în revigorarea capacității industriale generale a României:

“Marcăm astăzi o cifră rotundă, 80 de ani de la momentul eliberării Ardealului de Nord, de la ceea ce avea să devină Ziua Armatei Române. Este o zi a jertfei, dar și o zi a recunoștinței. În această zi, poate mai mult ca oricând, ne amintim că România datorează enorm militarilor ei, capacității lor de sacrificiu, dragostei lor pentru țară.

Prestigiul Armatei României a fost clădit de cei care au luptat pentru acest neam care au fost răniți și care au murit în lupte. Pe jertfă se întemeiază încrederea și se construiește speranța. În același timp, azi celebrăm spiritul de fraternitate de camaraderie care există în Armata României și între militarii români.

Este important să finanțăm mai serios industria românească de apărare, ceea ce ar reprezenta atât o investiție suplimentară în securitatea națională, cât și o investiție în revigorarea capacității industriale generale a României. Am spus că îmi doresc o Românie prosperă și sigură, pentru a asigura pacea șis ecuritatea fiecărui cetățean român și pentru a evita războiul trebuie să dezvoltăm capacitatea de a ne apăra și de a descuraja orice posibilă agresiune”.

Nicolae Ciucă a făcut referire și la eliminarea inechitățiilor care vizează pensiilor militarilor:

“Statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților privind pensiile lor. Amenințările externe și în primul rând agresiunea rusă din Ucraina, ne obligă să fim în alertă și să gândim pe termen lung. Pe noi nșine trebuie să ne bazăm în primul rând pentru siguranța națională iar în al doilea rând pe aliații noștri. România are oportunitatea de a deveni cel mai solid pilon de stabilitate și securitate în regiune”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`