Regina Elisabeth avea o modalitate neconvențională de a-și determina câinii să se potolească: „Un minut erau drăgălași, minutul următor deveneau psihopați”.

Regina Elisabeth avea o modalitate neconvențională de a-și determina câinii să se potolească: „Un minut erau drăgălași, minutul următor deveneau psihopați”.
Foto: Hepta - DPA Images / Eddie Mulholland

Nu este un secret pentru nimeni că regina Elisabeth și-a iubit câinii din rasa corgi – dar acum, într-o nouă carte, aflăm trucul ei pentru a-și face câinii să se liniștească, potrivit People.

Câinii reginei se fereau de cimpoi

În noua sa carte Q: A Voyage Around the Queen, autorul Craig Brown vorbește despre relația defunctei regine cu câinii săi rpeferați. Din păcate, metoda ei de a-i face pe puii – în cuvintele cărții – „tacă” nu este un truc accesibil celor mai mulți: ea folosea cimpoiul pentru a-și tempera câinii.

„Întâmplător, modul de a speria un corgi neliniștit este același ca pentru o ființă umană: sunetul de cimpoi”, a scris Brown. „Din fericire, regina avea întotdeauna un cimpoi la îndemână.”

Regina ținea la îndemână și un cântăreț de cimpoi, pe Jim Motherwell, în anii 1990, iar în cartea lui Brown l-a citat pe muzician, vorbind cu colegul biograf regal Penny Junor, spunând că „Notele înalte pare să deranjeze urechile majorității câinilor. ”

Câinii erau cunoscuți drept „Un grup imprevizibil, temperamental”, că faimoșii corgi ai reginei aveau adesea probleme de comportament – ​​și că mulți oameni au fost mușcați de ei. Ei erau „un minut drăgălași, minutul următor psihopați, acești Corleone din lumea câinilor”, a scris Brown.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`