Cel puțin 17 persoane, aproape toate femei și copii, au murit în urma atacului israelian asupra unei școlii transformate în adăpost, în Gaza

Cel puțin 17 persoane, aproape toate femei și copii, au murit în urma atacului israelian asupra unei școlii transformate în adăpost, în Gaza
Foto: Hepta - Abaca Press / Saher Alghorra

Cel puțin 17 persoane, aproape toate femei și copii, au fost ucise în bombardamentul israelian asupra unei școli transformate în adăpost în tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Fâșiei Gaza, au declarat medicii din teritoriu, anunță The Guardian.

Alte 42 de persoane au fost rănite în atacul din tabăra supraaglomerată

Atacul, cel mai recent bombardament asupra unei școli care adăpostește persoane strămutate în Gaza, a avut loc în timp ce rețeaua de televiziune Al Jazeera a acuzat Israelul că i-a transformat jurnaliştii care relatează din nordul Gazei în ținte, după ce armata israeliană a susținut cu o zi mai devreme că șase reporteri sunt membri ai Hamas sau Jihadului Islamic Palestinian.

De asemenea, atacul a venit pe fondul unor informații despre eforturi internaționale reînnoite de a negocia o încetare a focului în războiul Israel-Hamas de un an, după o vizită de două zile în regiune a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken.

Eforturile de salvare sunt încă în curs de desfășurare la școala din tabăra Nuseirat, a declarat Mahmoud Bassal, purtător de cuvânt al agenției de protecție civilă din Gaza.

Armata israeliană a spus că școala este folosită ca centru de comandă și control al Hamas.
Alte 42 de persoane au fost rănite în atacul din tabăra supraaglomerată, potrivit spitalului al-Awda din apropiere, care a primit victimele. Printre morți se numără 13 copii cu vârsta sub 18 ani și trei femei, se arată în comunicat.

Atacul de la Nuseirat vine în timp ce Israelul continuă o nouă ofensivă în nordul Gazei, despre care Bassal a spus că a ucis 770 de persoane de când a început pe 6 octombrie, anul acesta. Mii de oameni au fugit în siguranța relativă din sudul Fâșiei Gaza în ultimele zile.

Un medic a fost ucis de armele israeliene și un altul a fost reținut în drum spre muncă

Agenția de apărare civilă a declarat joi că a fost forțată să suspende operațiunile în nordul Gazei, după ceea ce a numit amenințări din partea armatei israeliene de a „bombarda și ucide” echipajele de salvare care lucrează în tabăra Jabaliya, punctul central al noii ofensive israeliene.

Trei lucrători au fost răniți și alți cinci arestați de armata israeliană, iar singura mașină de pompieri funcțională a echipajelor a fost distrusă de tancuri, a spus el.

Un medic a fost ucis de armele israeliene și un altul a fost reținut în drum spre muncă, potrivit spitalului indonezian, una dintre cele trei unități medicale care încă funcționează în zonă, joi.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, joi, după întâlnirile de la Doha cu conducerea Qatarului, că negociatorii israelieni și americani ar trebui să cadă de acord în „zilele următoare”. Biroul premierului israelian a confirmat mai târziu, joi, că unul dintre principalii negociatori ai țării, șeful Mossad-ului, Ronen Bar, va călători duminică la Doha.

Hamas, care încă nu îl numește pe succesorul lui Sinwar, a declarat joi că delegațiile grupului vizitează Turcia, Qatarul și Rusia și au fost în contact cu oficiali din ONU, Egipt și Iran.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`