Simona Spătaru (USR) a explicat cum ar putea să se fraudeze voturile la alegeri: „Și eu întrebam ce este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar”

Simona Spătaru (USR) a explicat cum ar putea să se fraudeze voturile la alegeri: Și eu întrebam ce este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a spus în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu, pe B1 TV, cum ar putea să se fraudeze voturile la alegerile care urmează să aibă loc în România.

Spătaru a explicat un sistem denumit „suveică„, în care un alegător ar putea intra într-o secție de vot cu un buletin deja ștampilat și ar ieși cu un buletin gol, ceea ce ar putea indica o manipulare a votului.

„E tot o fraudă la vot, dacă tu îți convingi niște electori ai tăi să pună votul pe altcineva”

Aceasta a subliniat importanța integrității procesului electoral și a evidențiat riscurile asociate cu astfel de practici.

“Explica zilele trecute un reprezentant PSD, într-o emisiune, sistemul ‘Suveică’, cum este rugat un elector să intre într-o secție de vot cu un buletin deja cu ștampila pe partidul cu 3 trandafiri, urma să iasă după aceea din secție cu buletinul acela gol, ce îl primea din secție. Că și eu întrebam ce Doamne, iartă-mă, este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar.

Apoi, spune acum Gigi Becali cu 10-20 de voturi, nu știu ce și că asta n-ar fi o fraudă. E tot o fraudă la vot, dacă tu îți convingi niște electori ai tăi să pună votul pe altcineva.

Asta nu e un fapt moral corect, că dacă tu ai electorii tăi membrii tăi de partid și îi determini să voteze pe altcineva, că tu nu faci nimic altceva decât strategie politică. Nu e adevărat, nu e adevărat, asta e fraudă la vot. Cum adică?”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:12 - Olaf Scholz, mesaj pentru Zelenski: „O țară aflată în război nu poate absolut deloc să devină membră a NATO”
23:07 - Vladimir Putin a spus că nu-și amintește ca Donald Trump să-l fi amenințat că bombardează Moscova dacă atacă Ucraina
23:04 - Primarul din Buşteni, Mircea Corbu, a fost reţinut pentru purtare abuzivă şi instigare la mărturie mincinoasă. Dosarul, deschis după ce o femeie l-a reclamat că ar fi lovit-o
22:43 - Unde se află cel mai poluat oraș din lume. Din cauza ceții care l-a acoperit, nu se mai vede nici soarele
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)