Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini

Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Fabrizio Corradetti

Guvernul de dreapta al Italiei este criticat de opoziție după declarațiile făcute de Ministerul apărării, care a spus că soldații dictatorului fascist Benito Mussolini au murit pentru libertatea țării, relatează Politico.

Ministerul italian al apărării i-a glorificat pe soldații lui Mussolini

Ministerul apărării a devenit ținta acuzațiilor după o postare făcută miercuri pe X pentru a-i omagia pe soldații italieni căzuți acum 82 de ani în A doua bătălie de la El Alamein din Al Doilea Război Mondial.

„Îi onorăm pe bravii soldați italieni care au luptat în nisipul Africii de Nord. Alături de ei ne amintim cu deferență de toți soldații #Căzuți care și-au sacrificat viața pentru libertatea noastră”, afirmă Ministerul italian al apărării în postarea respectivă.

Bătălia din 1942, în care armatele Italiei fasciste și Germaniei naziste au suferit o înfrângere majoră, a fost considerată un pas major către victoria Aliaților, în condițiile în care a oprit înaintarea inamicilor spre Orientul Mijlociu.

Critici din partea adversarilor politici

Mișcarea 5 Stele, partidul populist de stânga al fostului premier italian Giuseppe Conte, a transmis un comunicat în care critică decizia ministerului de a-i prezenta pe soldații căzuți la El Alamein drept luptători pentru libertate.

„Ministerul Apărării îi celebrează pe X pe cei căzuți la El-Alamein, vorbind despre vitejie, sacrificiu, eroism și curaj – toate adevărate – dar asociază în mod inadecvat memoria lor cu a celor care au murit luptând pentru libertate, cel puțin. Memoria celor 17.000 de italieni căzuți ar trebui onorată, cu siguranță, însă ca victime ale aventurismului belicos și colonialist al regimului fascist”, susține Mișcarea 5 Stele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său