O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit

O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit
Foto simbol: Pixabay

Directoarea unei sucursale bancare este acuzată că ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților, anunță Poliția Capitalei, joi, într-un comunicat de presă.

Precizările polițiștilor bucureșteni despre dosar și directoarea de bancă

Polițiștii au anunțat că este vorba despre un „dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic”.

„Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul că, o femeie, în calitate de director al unei sucursale bancare, ar fi accesat fără drept, sistemul informatic al societății și ar fi efectuat mai multe operațiuni bancare din conturile clienților”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților

Oamenii legii au precizat că prejudiciul total a fost estimat la circa 300.000 de euro.

„În vederea administrării materialului probator, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în Capitală, la adresa unei persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (776 acte materiale) și acces ilegal la un sistem informatic (920 acte materiale)”, menționează Poliția Capitalei.

Polițiștii spun că femeia a fost depistată și condusă la audieri, „față de aceasta urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

„Cercetări sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București,  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic”, mai notează Poliția Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`