Taxe mai mari pentru turiștii care vizitează monumentele din Paris. Ce turiști sunt vizați de această măsură

Taxe mai mari pentru turiștii care vizitează monumentele din Paris. Ce turiști sunt vizați de această măsură
Sursa foto: unsplash

Ministrul francez al Culturii, Rachida Dati,a înaintat o propunere de taxare a celor care vor să viziteze cele mai cunoscute monumente din Paris. Astfel, turiștii care vin în Franța vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru a vizita obiectivele turistice din oraș.

Sunt necesare fonduri suplimentare pentru conservarea monumentelor

Proiectul ministrului francez vine în contextul în care Ministerul Culturii din Franța a fost scutit de reducerile de cheltuieli propuse în planul de austeritate dur al noului prim-ministru Michel Barnier. Rachida Dati a declarat pentru publicația Le Figaro că sunt necesare mai multe fonduri pentru a finanța conservarea numeroaselor monumente franceze, conform Știrile ProTv. 

Monumentele vizate de taxa suplimentară sunt Catedrala Notre-Dame din Paris, dar și Muzeul Luvru, care găzduiește o parte dintre picturile celebre ale lumii.

Turiștii din afara Uniunii Europene sunt vizați

Dati a sugerat „ca vizitatorii din afara UE să plătească mai mult pentru biletele de intrare” la Luvru, pentru a asigura fonduri pentru renovarea altor atracții franceze.

Ministrul „i-a făcut arhiepiscopului Parisului o propunere simplă: să introducă o taxă simbolică pentru toate vizitele turistice la Notre-Dame și să consacre fondurile în întregime unui plan major de protejare a patrimoniului nostru religios”.

„Cu doar 5 euro pe vizitator, am strânge 75 de milioane de euro pe an. Astfel, Notre-Dame de Paris ar salva toate bisericile din Paris și din Franța”, a adăugat Rachida Dati.

Catedrala Notre Dame va fi redeschisă pe 8 decembrie, după ce a fost închisă mai mulți ani pentru public în urma incendiului devastator din 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui