Lukașenko recunoaște că prezența soldaților nord-coreeni în Ucraina ar fi o „escaladare”

Lukașenko recunoaște că prezența soldaților nord-coreeni în Ucraina ar fi o „escaladare”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, neagă că ar fi fost desfășurate trupe nord-coreene în sprijinul Rusiei în războiul din Ucraina, dar recunoaște că un astfel de demers ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului, relatează Politico.

Prezența soldaților nord-coreeni în Ucraina ar fi o „escaladare”

Într-un interviu pentru BBC, liderul bielorus a respins informațiile conform cărora Coreea de Nord ar trimite soldați pentru a lupta alături de forțele ruse, dar a spus: „Ar fi un pas către escaladarea conflictului dacă forțele armate ale oricărei țări, chiar și Belarus, s-ar afla pe linia de contact”.

Atât SUA, cât și NATO au anunțat că au probe care atestă că trupele nord-coreene au fost dislocate în Rusia.

Dictatorul Belarusului, un susținător-cheie pentru Vladimir Putin în războiul din Ucraina, susține că președintele Rusiei nu a cerut trupe bieloruse pentru ofensivă.

Lukașenko, despre armamentul nuclear

Întrebat dacă este gata Putin să folosească armele nucleare staționate în Belarus, Lukașenko a insistat că aliatul său nu le-ar folosi „niciodată” fără consimțământul liderului de la Minsk.

Aleksandr Lukașenko susține că țara sa este „complet pregătită” să utilizeze arme nucleare dacă este necesar, însă „doar dacă o cizmă de soldat (străin) calcă în Belarus”.

„Nu avem de gând să atacăm pe nimeni”, a declarat președintele Belarusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`