România depășește Ungaria în ceea ce privește valoarea salariului mediu? Ungarii își respectă mai mult angajații de la privat

România depășește Ungaria în ceea ce privește valoarea salariului mediu? Ungarii își respectă mai mult angajații de la privat
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Salariu mediu brut din România, de 1.698 de euro pe lună,l-a întrecut pe cel din Ungaria, care este de 1.566 euro. Totuli, ungarii acordă mai multă atenție angajaților din sectorul privat, care au un salaiu mai mare decât în cazul românilor.

Ce arată datele

Ungaria a înregistrat în luna august un salariu mediu brut al angajaților cu normă întreagă de 1.566 de euro, în timp ce salariul mediu net a fost de 1.041 euro, potrivit Hirado, care citează datele raportate de Oficiul Central de Statistică din Ungaria, conform Știrile ProTv.

În România, în luna august s-a înregistrat un salariu mediu brun de 1.698 euro, conform INS, iar salariul net a fost de 1.038 euro. Salariul mediu brut din România a fost cu peste 130 de euro mai mare decât cel din Ungaria, însă cel mediu net este aproape identic.

Salariu mediu la privat este mai are în Ungaria

Salariul mediu din Ungaria este mai mare în sectorul privat decât în cel de stat, în timp ce la noi în țară este invers. În Ungaria, salariul mediu brut a fost în luna august de 1.496 de euro în sectorul întreprinderilor, iar în sectorul bugetar salariul mediu brut a fost de 1.486 de euro. De asemenea, salariul mediu brut din sectorul non-profit a fost de 1.543 de euro.

În România, salariul mediu brut în administrația publică și apărare a fost de 2.345 de euro, în timp ce salariul mediu net a însemnat 1.385 de euro, în timp ce restul românilor au avut un salariu mediu brut de 1.698 euro și unul net de 1.038 euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`