Explozie în județul Buzău. Un tir cu 800 de butelii a luat foc în mers pe E85 (VIDEO)

Explozie în județul Buzău. Un tir cu 800 de butelii a luat foc în mers pe E85 (VIDEO)
foto: facebook.com

UPDATE 17.40: Traficul pe E85 a fost reluat după stingerea focului. Poliția anunță însă restricții de viteză din cauza denivelărilor.

UPDATE 16.20: Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a luat măsura indisponibilizării corpurilor delicte care au fost predate pe baza unui proces verbal administratorului firmei, în urma anchetei realizate la fața locului de doi procurori.

UPDATE 12:23: "Eram la două-trei minute, după ce s-a petrecut, am ajuns și eu. Un camion plic cu butelii a luat foc inițial, cred că a avut o problemă de la instalația de frânare. Au venit de la poliția rurală, și-au făcut treaba bine. și după a început să vină poliția rutieră și pompierii.

Mai aveam 500 de metri până la fum, se mergea în coloană. M-au depășit cei de la poliția rurală, un băiețaș care și-a făcut treaba foarte bine. Eu nu am mai stat pentru că îmi era oarecum teamă", a povestit Adrian, martor al incidentului.

"Cred că la un minut după ce am ajuns a luat foc roata. Am fost acolo, am încercat să îl stingem, nu s-a reușit și ne-am retras pe rând pentru că era prea periculos în zonă. Am fost în jur de 10 persoane care aveam extinctoare, dar nu am făcut față. Nu ne-a cerut șoferul (ajutorul – n.r.), dar nu am reușit să stingem, nu am mai stat pentru că era și foarte cald. La un moment, poliția și-a făcut datoria și ne-a pus la o distanță cât de cât sigură, dar a fost ok, nu am mai fost în pericol după ce ne-am retras din zonă", a explicat și Marian Pospai, un alt martor.

"În acest moment, echipajele de pompieri lucrează pentru răcirea recipientelor. Incendiul a fost lichidat. Există un pericol minim, motiv pentru care circulația nu a fost redeschisă. Ele (buteliile – n.r.) conțineau gaz, dacă conțineau puțin sau mult, nu știu, pentru că, după sosirea pompierilor, au început unele butelii să explodeze", a declarat George Crețu de la ISU București.

"Rămâne în continuare circulația rutieră oprită între Urziceni și Buzău, pe raza localității Mihăilești. Incendiul a fost lichidat. Sunt mai multe echipaje ISU care acționează în continuare. După ce se va curăța suprafața carosabilă și nu numai, atunci putem relua circulația", a precizat și Cătălin Boca, de la infotrafic.

UPDATE 11:03: Trafic blocat la Mihăilești, in județul Buzău, dupa ce un tir incarcat cu 800 de butelii a luat foc. Martorii spun ca au auzit mai multe explozii pe soșea, arată B1 TV.

Din primele informații, incendiul a izbucnit iniţial în partea din spate a încărcăturii şi s-a extins.

Circulația rutieră pe E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti, iar sase echipaje actioneaza cu tunuri de apa la fata locului. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 500 de metri.

"În momentul în care a fost anunțat incendiul, pe o rază de 500-600 de metri s-a luat măsura evacuării populației și a închiderii circulației. Buteliile se răcesc, chiar și recipienții care nu au explodat. Nu s-au înregistrat victime. S-a luat legătura și cu șoferul tirului, colegii de la poliție au luat legătura și vorbesc cu ei", a explicat Gerge Crețu, de la ISU Buzău.

Un camion cu butelii a explodat la Mihăilești, pe DN2/E85, iar recipientele încărcate cu gaz explodează rând pe rând, arată B1 TV.

Incendiul a pornit de la partea din spate a încărcăturii și ulterior focul s-a extins și la butelii. Zona este izolată și, de temea acestor explozii, pompierii nu se pot apropia de tir pentru a încerca să lichideze incendiul.

"Din informațiile ajunse la noi de la colegii de la ISU Buzău, este un camion care are butelii pe gaz. Inițial, a început de la roți, din ce am înțeles. Important este că ISU a acționat la evacuarea populației pe o razî de 500 de metri ca să nu fie un pericol, în cauza unei explozii mai mari", a explicat Raed Arafat

"Din informațiile pe care le avem, în acest moment situația este sub control, iar cei care ar fi post posibil să fie expuși la pericol au fost evacuați. Nu avem victime la acest moment. Cum am zis, acțiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Sunt și forțe de la poliție, drumul e închis, nu se circulă, iar zona este izolată", a adăugat Arafat.

Explozie în județul Buzău. Un tir cu 800 de butelii a luat foc în mers pe E85

#DIRECT_ONE_u9ik8t#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`