Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)

Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)

Vlad Nistor (PNL) a comentat în emisiunea Bună, România, moderată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, pe B1 TV, acuzațiile făcute de mai mulți politicieni, inclusiv de la PNL, Nicolae Ciucă și Alexandru Muraru, la adresa PSD-ului, potrivit cărora ar exista o înțelegere între PSD și AUR și, de asemenea, includ afirmații legate de influența Federației Ruse în România.

„Este firesc ca un partid democratic să fie înspăimântat de pericolul unei agresive imixtiuni”

Nistor a afirmat că o astfel de influență ar fi un lucru înfiorător pentru poporul român și că este normal ca un partid democratic să fie alarmat de riscurile de imixtiune externă, mai ales în contextul recentelor evenimente din Republica Moldova.

“Cele două intervenții au fost foarte diferite, țin să vă anunț. A domnului președinte Ciucă a fost mult mai nuanțată decât a domnului Muraru.

Eu, ca membru al Partidului Național Liberal, chiar vicepreședinte al acestui partid, și în calitatea mea de cetățean, privesc cu interes acestei declarații, pentru că sper asemenea noastră a tuturor celor care vorbim acum în studioul dumneavoastră și la telefon cu dumneavoastră, ne dorim cel mai puțin ca o influență reală a Federației Ruse în România să existe, pentru că asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român.

Este firesc ca un partid democratic într-o țară democratică, după ce ne-am uitat la ce s-a întâmplat în Republica Moldova și vă rog să mă credeți că am urmărit cu mare interes evoluțiile de acolo, în ultimele zile, să fie înspăimântat de pericolul unei agresive imixtiuni, mai ales dacă ea se exercită prin intermediul unui partid politic.

Mai departe, sigur, în principiu, trebuie aduse dovezi și din acest punct de vedere, perspectiva generalului Ciucă ,i s-a părut foarte coerentă.

Eu în cei 5 ani aproape, cât am stat în Parlamentul European, am participat la foarte multe dezbateri în Plenul Parlamentului consacrate exact acestei probleme, imixtiunea Federației Ruse în viața politică a unor țări importante din Europa, erau menționate Franța, în primul rând, dar era menționată și Italia și era în orice caz menționată Austria și erau alte state menționate. Preocuparea opiniei publice europene față de această problemă e foarte important, e acută.

Cred că ar trebui ca politicienii români să fie foarte atenți la felul în care există sau nu influențe venite dinspre răsărit, mai ales în contextul războiului și într-un moment de alegeri”, a precizat Vlad Nistor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`