Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze

Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pensionarii care au primit mai mulți bani după calculele greșite de la recalculare nu trebuie să îi restituie.

Banii nu se returnează

Oficialii spun că ar fi câteva zeci de mii de oameni care au primit maxim 100 de lei în plus la pensie, după niște calcule greșite, conform știrileprotv.

Parlamentarii au adoptat inițiativa ministrului Muncii care prevede ca oamenii ieșiți la pensie după octombrie 2014 să fie scuțiti de plata datoriile la stat în cazul în care au primit o pensie mai mare din anumite motive. Astfel, nici cei care au greșit calculele și nici pensionarii nu trebuie să înapoieze banii.

Ultima modificare fiscală de care au beneficiat pensionarii a fost în 2014. De atunci și până în prezent, pensionarii care au primit mai mulți bani decât ar fi trebuit nu vor trebui să returneze sumele.

17.500 de decizie de recalculare greșite

Doar în aceeastă vară s-au greșit în jur de 17.500 de decizii. Autoritățile nu știu dacă pensionarii care au primit decizia de recalculare greșită ar trebui să primească bani sau să dea. Cu toate acestea, sunt vârstnicii care încă merg la casa de pensii pentru că au diferite reclamații.

„A dispărut un an de vechime. Păi nu am înțeles – în august avea 45, în spetembrie avea 44 de ani de muncă”, a spus un pensionar.

Casa de pensii susține că greșelile ar fi de sub 100 de lei în fiecare lună, doar că sumele vor ajunge uriașe pe măsură ce trec anii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`