Revoltă și stupoare după ce referendumul din R. Moldova a trecut la limită: „Dați foc pașapoartelor românești și cărați-vă în Rusia!” (VIDEO)

Revoltă și stupoare după ce referendumul din R. Moldova a trecut la limită: „Dați foc pașapoartelor românești și cărați-vă în Rusia!” (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Referendumul din Republica Moldova privind integrarea țării în UE a trecut la limită, cu doar 11.276 de voturi de ”da” în plus. Unii moldoveni și-au exprimat revolta pe internet, supărați pe concetățenii lor care au votat ”nu”.

Este și cazul unei tinere care i-a sfătuit pe concetățenii ei care au pașapoarte românești să le ardă și să plece în Rusia. Ea s-a arătat de-a dreptul șocată de faptul că au fost moldoveni care trăiesc în state din UE și tot au votat împotriva apartenenței țării lor la blocul comunitar.

@natascobioala♬ sunet original – Nata Scobioală 💎

Femeie din R. Moldova, revoltată de cei care au votat ”nu” la referendum: Treziți-vă!

„Băi, eu sunt șocată… Băi, diaspora, băi… Ce e în capul vostru? Oameni care trăiesc de 10-20 de ani în Italia, Germania, Franța s-au dus și au votat ”nu” la referendum! S-au dus și au dat cu ștampila pentru Usatîi, pentru Stoianoglo, omul socialiștilor. Bă, ce e în capul vostru? Ce-i cu voi? Treziți-vă!”, a spus femeia.

Ea a susținut apoi că i-a văzut pe „vreo doi” pe TikTok, lăudându-se că au votat cu Usatîi și ”nu” la referendum: „Voi cu pașapoarte românești, jumătate din Moldova sunteți cu pașapoarte românești, primiți alocații românești, fonduri europene în Moldova, sunt făcute drumuri, grădinițe, școli… Eu îmi amintesc în ce grădiniță și școală am învățat și voi votați împotrivă… Vai de capul meu! Treziți-vă, dragii mei moldoveni!”.

Cetățean al R. Moldova: Noi trebuie să ne detașăm de Rusia

Femeia le-a cerut apoi celor care au votat ”nu” la referendum să-și ardă pașapoartele românești, dacă le au, și să plece în Rusia: „Suntem cu războiul la fundul nostru, umblă tancuri și omoară oameni…. Alături de noi e războiul și voi vreți Rusia. Dați foc pașapoartelor românești și cărați-vă în Rusia! Stați acolo și dacă o să deschideți gura, o să vă închidă. Încearcă tu să spui ceva, te închide, te împușcă. Acolo nu au drepturi, acolo toți tac”.

Ea a deplâns apoi faptul că o parte dintre concetățenii ei își „vând țara” și a insistat că „noi trebuie să ne detașăm de Rusia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`