Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie

Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
sursă foto: Hepta

Mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu leucemie, o formă de cancer de măduvă osoasă, a informat luni presa din SUA. În prezent, el ispășește o pedeapsă de 16 ani după ce a fost condamnat pentru viol de către un tribunal din California în februarie anul acesta, arată France24.

Harvey Weinstein ispășește o pedeapsă de 16 ani de închisoare

Weinstein, în vârstă de 72 de ani, are leucemie mieloidă cronică și urmează un tratament într-o închisoare din New York, potrivit NBC News și ABC News.

Diagnosticul său vine după o serie de probleme de sănătate pentru magnatul divertismentului, cândva puternic, care părea palid și vizibil fragil în timpul unei scurte înfățișări la tribunal în septembrie.

De asemenea, a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la inimă luna trecută, iar reprezentantul său a spus că este „în afara pericolului în acest moment”.

Juda Engelmayer, purtătorul de cuvânt al lui Weinstein, a declarat că este „supărător” faptul că problemele sale de sănătate „au devenit subiect de discurs public”.

„Din respect pentru intimitatea domnului Weinstein, nu vom oferi alte comentarii”, a declarat Engelmayer pentru AFP.
Weinstein ispășește o pedeapsă de 16 ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru viol în California.

De asemenea, el a fost condamnat la New York în 2020 pentru viol și agresiune sexuală asupra unei actrițe și pentru efectuarea de sex oral cu forța.

El a fost condamnat în acest caz la 23 de ani de închisoare.

Cu toate acestea, o curte de apel din New York a anulat verdictul în aprilie, hotărând că judecătorul de fond a permis mărturia greșită a acuzatorilor care nu erau direct implicați în acuzațiile cu care se confruntă Weinstein.

Weinstein ar fi trebuit să fie rejudecat în noiembrie

O rejudecare în acest caz a fost programată pentru noiembrie, deși procurorii au considerat că este „nerealist”.
Acuzațiile la adresa lui Weinstein au contribuit la lansarea mișcării #MeToo în 2017, un moment decisiv pentru femeile care se luptă împotriva agresiunilor sexuale.

Peste 80 de femei l-au acuzat de hărțuire, agresiune sexuală sau viol, printre care acttrițele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Ashley Judd.
Weinstein a susținut că orice fel de relații sexuale în cauză au fost consensuale.

În 1979, Weinstein și fratele său Bob au co-fondat proeminentul studio de la Hollywood Miramax Films.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`