Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale

Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
Sursa foto: Facebook @ Alexandru Muraru

Deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă pe candidatul AUR în turul 2 la alegerile prezidențiale alături de Marcel Ciolacu.

Alexandru Muraru: Există informații credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidențiale

Liberalul susține că „există informații credibile în acest sens.

„𝐏𝐒𝐃 𝐚 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̗𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐞, 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥, 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐚 «𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐇𝐫𝐞𝐛𝐞𝐧𝐜𝐢𝐮𝐜», 𝐚𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐮𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚 𝟏𝟎-𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢/𝐬𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐦𝐢𝐨𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐫𝐞𝐩𝐞𝐭𝐚 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟎𝟎.

Există informații credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidențiale din acest an, după modelul din anul 2000, când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu”, a declarat Alexandru Muraru, marți, într-o postare pe Facebook.

„Sunt aproape 19.000 mii de secții de votare în România iar 20 de voturi pe secție de votare pentru candidatul AUR, girate numai de PSD, însumează 380 de mii de voturi”, a adăugat deputatul.

Alexandru Muraru: Singura variantă în care Marcel Ciolacu ar ieși președinte este doar în cazul unui tur 2 cu George Simion

Liberalul susține că alegerile prezidențiale ar fi câștigate de candidatul PSD „doar în cazul unei confruntări cu George Simion” în turul 2.

„De ce cred în acest scenariu? Pentru că singura variantă în care Marcel Ciolacu ar ieși președinte în turul al doilea este doar în cazul unei confruntări cu George Simion. Toate sondajele arată acest lucru. Un rol foarte important în noul «plan Hrebenciuc» îl are Victor Ponta, care este în continuare unul din canalele principale de comunicare PSD – AUR și văzut în multiple instanțe la masă cu Simion”, a continuat Alexandru Muraru.

„Mai cred în acest scenariu pentru că este un comportament pe care PSD l-a patentat și l-a aplicat cu regularitate cu alte partide politice. La Iași, spre exemplu, la alegerile din 9 iunie, UDMR a obținut aproape 2000 de voturi, în condițiile în care pe raza județului nostru conviețuiesc 98 de maghiari. La Vaslui, unde locuiesc 28 de etnici maghiari, UDMR a obținut aproape 1500 de voturi. Acesta a fost un blat clar între PSD și UDMR, pentru ca cei din urmă să prindă pragul electoral, ei fiind mereu un prieten de nădejde al social-democraților, la nevoie”, a mai declarat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`