Un milion de oameni au fost afectați de inundațiile din Sudanul de Sud

Un milion de oameni au fost afectați de inundațiile din Sudanul de Sud
Foto: Pixabay.com

Peste un milion de oameni din Sudanul de Sud au fost afectați de inundații în mare parte a țării, a declarat organizația umanitară a ONU, Ocha, citată de BBC.

Sute de mii de oameni au fost forțați să-și părăsească casele, în urma ploilor abundente

Mai mult de un sfert dintre aceștia – mulți în nord – au fost forțați să-și părăsească casele de creșterea apelor.
Ocha a spus că cei strămutați caută refugiu pe un teren mai înalt, dar ploile au făcut, de asemenea, ca obținerea ajutorului pentru cei care au nevoie de el a devenit din ce în ce mai dificilă.

Acesta este unul dintre cele mai grave sezoane de inundații pe care le-a experimentat Sudanul de Sud – o țară cu o populație de peste 11 milioane de oameni – în ultimele decenii.

În Pibor, în est, 112.000 de oameni și-au pierdut casele, potrivit unei agenții guvernamentale de ajutorare de acolo.
Cei care au fugit spre locuri mai înalte „nici măcar nu au mâncare, au lăsat totul în acea locație anterioară”, a declarat Joseph Nyao, directorul Relief and Rehabilitation, pentru BBC din Pibor.

El a adăugat că guvernul îndeamnă oamenii din zonele amenințate de inundații „să se mute imediat pe terenuri mai înalte care au fost identificate de autoritățile locale pentru siguranța lor”: „Nivelul apei este în continuare în creștere”

În mai, guvernul a alertat comunitatea internațională cu privire la riscul unor inundații excepționale care se pregăteau să lovească țara în lunile următoare.

Ocha a spus că, de la începutul ploilor, 15 rute majore de aprovizionare au fost făcute impracticabile, afectând livrarea de ajutor umanitar esențial către aproximativ 500.000 de persoane din diferite părți ale țării.

Toate acestea au loc în timp ce Sudanul de Sud continuă să se ocupe de impactul războiului civil de 18 luni din Sudanul vecin. Peste jumătate de milion de refugiați sudanezi și repatriați din Sudanul de Sud au fost înregistrați în Sudanul de Sud din aprilie anul trecut.

Sudanul de Sud, afectat deja de evoluția unei situații umanitare care se înrăutățește, este și mai vulnerabil, a avertizat Ocha.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:35 - Cu cât vinde chef Nicolai Tand o porție de mămăligă. Beneficiile aduse organismului de acest preparat tradițional românesc
21:27 - Cum arată fiica lui Mihai Găinușă. Eva a împlinit 19 ani
21:02 - Povestea unei românce care a rămas fără cazare și fără bani. Aceasta l-a acuzat pe proprietar că i-a furnizat informații false
21:00 - Ce pedeapsă riscă proprietarul câinelui care a mușcat un copil de față, în București
20:59 - Ciucă: Forțele care au legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România / Maiei Sandu și autorităților din R. Moldova le spun un lucru: rezistați, România e alături de voi! (VIDEO)
20:29 - Fechet (PNL): Guvernarea cu USR și UDMR a fost una în care am ținut-o din conflict în conflict și s-a terminat foarte prost. Ultimii 3 ani de guvernare, în schimb, au fost mai stabili și asta s-a văzut (VIDEO)
20:15 - Asistentă de la Spitalul Municipal Mangalia, cercetată penal pentru delapidare: Și-a însuşit medicamente pe care apoi le-a vândut
20:08 - Andreea Antonescu, absentă de la marele concert al Andreei Bălan. Cu cine a cântat artista piesele trupei Andre. „Făcuse casting înainte”
19:58 - Fraudă la MAE. Contabilă cercetată pentru plata salariilor false pentru fiul și iubitul ei, fără ca ei să fie angajați la minister
19:54 - Felix Cozma apără propunerea PSD în contextul referendumului din Capitală: „O să spuneți că e un demers populist, dar nu e” (VIDEO)