Consiliul General a aprobat referendumul lui Nicușor Dan, în ședința de luni. A fost introdusă și întrebarea propusă de PSD

Consiliul General a aprobat referendumul lui Nicușor Dan, în ședința de luni. A fost introdusă și întrebarea propusă de PSD
Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de luni referendumul propus de primarul Nicușor Dan, a anunțat Laura Chiriac, pe B1 TV, în cadrul emisiunii „News Pass”.

Consiliul General a aprobat referendumul, cu trei întrebări

Referendumul inițiat de edil a primit 47 de voturi „pentru” și două „împotrivă”. Nu a fost înregistrată nicio abținere.

Pe 15 octombrie, primarul Capitalei a anunțat că a convocat o ședință de CGMB pentru două proiecte de consultare a bucureștenilor prin referendum.

„Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin «DA» sau «NU» sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, declara Nicușor Dan la acel moment.

La cele două întrebări lansate de primarul Capitalei se adaugă și cea propusă de PSD, și anume: „Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?”.

Nicușor Dan vrea organizarea referendumului pe 24 noiembrie

Oficialul a precizat că dorește organizarea referendumului simultan cu desfășurarea primului tur al alegerilor prezidențiale, adică pe 24 noiembrie.

„Dacă va fi aprobat de Consiliul General în ședința de luni, referendumul trebuie să aibă loc, potrivit legii și Constituției. ⁠Suveranitatea națională aparține poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum – articolul 2 din Constituție și legea 3/2000”, a declarat Nicușor Dan, pe 17 octombrie, într-o postare pe Facebook.

„Pentru a facilita desfășurarea referendumului în aceleași secții de votare cu cele pentru alegerile prezidențiale și pentru limitarea costurilor, Guvernul trebuie să dea o reglementare, așa cum a făcut-o în mai multe rânduri, de fiecare dată cu foarte puțin timp înainte de alegeri”, mai spunea Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`