Voi candida pentru Președinția Rusiei, după ce pleacă Putin, anunță văduva lui Navalnîi

Voi candida pentru Președinția Rusiei, după ce pleacă Putin, anunță văduva lui Navalnîi

Iulia Navalnaya intenționează să fie președinte al Rusiei, potrivit unui interviu acordat BBC. Aceasta, la fel ca multe dintre deciziile pe care le-a luat împreună cu soțul ei, liderul opoziției Alexei Navalnîi, este o decizie fermă. Navalnaya știe că va fi arestată dacă se întoarce acasă în timp ce președintele Putin este încă la putere. Administrația sa a acuzat-o că participă la extremism.

Văduva lui Navalnîi spune că a luat decizia împreună cu soțul său, când acesta era încă în viață

Soțul ei, cel mai vocal critic al președintelui Putin, a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru extremism, acuzații care au fost considerate motivate politic. A murit în februarie într-o închisoare de la Cercul Polar.

În timp ce a lansat cartea Patriot, memoriile scrise soțul ei înainte de moartea sa, Iulia Navalnaya și-a reiterat planurile de a-și continua lupta pentru democrație.

Când va fi momentul potrivit, „Voi participa la alegeri… în calitate de candidat”, a spus ea pentru BBC.
„Oponentul meu politic este Vladimir Putin. Și voi face totul pentru ca regimul lui să se prăbușească cât mai curând”.

Ea spune că, atâta timp cât Putin este la conducere, nu se poate întoarce. Dar Iulia așteaptă cu nerăbdare ziua care crede ea că va veni inevitabil, atunci când epoca Putin se va sfârși și Rusia se va deschide din nou.

La fel ca și soțul ei, ea crede că va exista șansa de a organiza alegeri libere și corecte. Când se va întâmpla asta, ea spune că va fi acolo.
Durerea ei personală este canalizată în mesaje politice, oricum în public.

Dar ea spune că, de la moartea lui Alexei, s-a gândit și mai mult la impactul pe care l-au avut convingerile și deciziile politice comune ale cuplului asupra copiilor lor, Dasha, 23 de ani, și Zakhar, 16 ani.
Deocamdată s-a interzis să candideze la Președinție de către Comisia Electorală Centrală a Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`