Tentativă de asasinat terorist oprită la timp, în Berlin. Un libian a fost arestat

Tentativă de asasinat terorist oprită la timp, în Berlin. Un libian a fost arestat
Sursa Foto: Flickr.com

O tentativă de asasinat a fost oprită la timp, în Berlin, unde un cetățean din Libia intenționa să atace ambasada Israelului în Germania. Acesta a fost arestat.

Atentat oprit la timp

Totul s-a întâmplat în orașul Bernau, de lângă Berlin, locul în care bărbatul suspect de „sprijinirea unei grupări teroriste în străinătate” a fost arestat. Acesta aparținea organizației Daech, conform Ziare.com.

„Se pune problema că a planificat un atac asupra ambasadei israeliene din Berlin”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului federal german.

Locuința bărbatului de 28 de ani din Bernau a fost percheziționată.

Ambasadorul Israelului la Berlin le-a mulțumit autorităților germane pentru că au intervenit la timp și au prevenit atacul terorist asupra ambasadei.

Atacuri islamiste în multe țări

Din 7 octombrie 2023, de când a fost lansat atacul Hamas asupra Israelului, multe țări din lumea s-au confruntat cu multe atacuri teroriste și și-au sporit vigilența în fața amenințării islamiste.

La începutul lunii septembrie, în Munchen a fost împușcat un tânăr din Austria de către un polițișt. Tânărul era cunoscut pentru legăturile sale cu islamul radical și se pregătea să atace Consulatul General al Israelului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`