Regele Charles a făcut prima vizită externă după diagnosticul de cancer. A participat la o slujbă în Australia

Regele Charles a făcut prima vizită externă după diagnosticul de cancer. A participat la o slujbă în Australia
Sursa Foto: Hepta.ro/ Andrew Parsons/Parsons Media via ZUMA Press Wire

Regele Charles a făcut prima vizită externă după ce a primit diagnosticul de cancer. Monarhul a participat la o slujbă religioasă în Australia.

Cum a fost întâmpinat regele Charles

Regele Charles și regina Camilla au ajuns, vineri seară, în Sydney. Pentru că are în continuare nevoie de odihnă, monarhul s-a odihnit în ziua de sâmbătă înainte de a-și începe îndatoririle regale, conform observatornews.

Prima apariție publică a regelui Marii Britanii a fost duminică dimineața, la slujba de la biserica St. Thomas din nordul orașului Sydney. Monarhul a fost primit cu mare căldură de către oamenii care au aplaudat, au ținut flori și steaguri în mână pentru a celebra acest eveniment.

Regele Charles a susținut un discurs în fața Consiliului Legislativ al statului New South Wales din care nu a lipsit o mică glumă legată de vârsta sa.

„Am venit pentru prima dată în Australia acum aproape 60 de ani, ceea ce este un pic îngrijorător. Nu-mi rămâne decât să spun cât de încântat sunt să vin pentru prima dată ca monarh”, a spus regele Charles.

Primul turneu al monarhului de la diagnosticarea cu cancer

Monarhul își va petrece restul zilei de duminică la Admiralty House, reședința guvernatorului general al Australiei. Regele va urma să sosească în capitala Canberra, luni, care va fi cea mai aglomerată parte din acest program, dar care este mai ușor decât vizitele regale obișnuite.

Călătoria în Australia și Samoa va ține nouă zile și este primul turneu important la monarhului de când a fost încoronat, dar și de când a fost diagnosticat cu cancer.

Dar, la apariția sa de duminică, mai mulți protestatari au ținut în mână pancarte prin care cereau „decolonizarea” Australiei. În comparație cu ultima vizită în Australia a reginei Elisabeta, din 2011, când mii de oamenii s-au adunat să o întâmpine, acum, preferința pentru monarhie este mult mai scăzută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`