Cătălin Predoiu: „România va trebui să participe la reconstrucţie după război”

Cătălin Predoiu: „România va trebui să participe la reconstrucţie după război”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că România trebuie să se implice în procesul de reconstrucție al Ucrainei, după încheierea războiului.

Acest lucru va trebui realizat prin investiţii şi organizarea de centre de suport logistic în apropierea frontierelor pentru operaţiunile de reconstrucţie din Ucraina, poziţia ţării noastre fiind strategic avantajoasă din acest punct de vedere, a spus Predoiu în cadrul întâlnirii cu omologul său ucrainean, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), citează Agerpres.

„Vizita de lucru a unui ministru al Afacerilor Interne din Ucraina, prima în România după mai mult de 20 de ani, s-a desfăşurat la împlinirea unui an de la un alt moment marcant al relaţiei bilaterale dintre România şi Ucraina, respectiv prima şedinţă comună a celor două Guverne”, arată sursa citată.

Discuţiile au urmărit consolidarea colaborării în domenii cheie de interes reciproc precum combaterea traficului de persoane, droguri şi arme, a migraţiei ilegale, cooperare poliţienească, schimburi de informaţii şi experienţă pentru creşterea nivelului de siguranţă publică generală în contextul războiului din Ucraina, intervenţia în situaţiile de urgenţă, circulaţia persoanelor şi a mijloacelor de transport peste frontieră.

Ministrul Klymenko a transmis mulţumiri României pentru sprijinul substanţial acordat încă din prima zi a războiului şi aprecieri faţă de eforturile MAI de a acorda asistenţă umanitară de urgenţă milioanelor de ucraineni care au trecut graniţa pentru a se refugia din calea acestuia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`