Tulcea: Pizza comandată la 112 de către o fetiță. Părinții ei au fost sancționați

Tulcea: Pizza comandată la 112 de către o fetiță. Părinții ei au fost sancționați
Sursa foto. Shutterstock

O fetiță de 9 ani din Tulcea a sunat la 112 ca să comande o pizza, dar susținea că există și o urgență, iar părinții acesteia au fost sancționați cu o amendă de 1.500 de lei.

Farsă la 112

Incidentul a avut loc, vineri, în jurul orei 15.44. Fetiță a sunat la 112 și a spus că vrea să comande o pizza, a oferit și adresa, dar a susținut că există și o urgență. Convorbirea a fost întreruptă și nu s-a mai putut reapela persoana, conform Agerpres.

Având în vedere gravitatea situaţiei semnalate, poliţiştii au acţionat imediat, mobilizând echipe extinse de lucrători şi desfăşurând activităţi complexe de localizare şi investigare. Deşi informaţiile furnizate erau extrem de limitate, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare şi coroborarea altor date obţinute din teren, poliţiştii au identificat apelanta pe strada Neptun din Municipiul Tulcea. Astfel, poliţiştii au identificat terminalul de pe care a fost efectuat apelul de urgenţă, dar şi persoana care a generat această alertă falsă, o minoră de 9 ani, ce era însoţită de încă două minore de 11 ani, ce se afla pe stradă, fără a exista vreo situaţie infracţională reală care să îi pună viaţa sau integritatea în pericol”, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.

A făcut o glumă scumpă

Fetița a recunoscut a totul a fost doar o glumă, deși a spus că există și un pericol, dar după ce discuția s-a întrerupt ea nu a mai răspuns la apelurile insistente ale operatorului 112.

Pentru a lămuri întreaga situația, 6 polițiști și 5 jandarmi au fost mobilizați pentru a identifica copila care a făcut gluma la 112. La scurt timp, polițiștii au găsit și părinții acesteia și i-au amendat cu suma de 1.500 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`