Barack și Michelle Obama intră în campanie electorală alături de Kamala Harris

Barack și Michelle Obama intră în campanie electorală alături de Kamala Harris
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Barack și Michelle Obama se pregătesc să intre în campanie electorală alături de Kamala Harris. Cei trei vor merge, de săptămâna viitoare, în mai multe state pentru a participa la evenimente care i-ar putea aduce o putere politică.

Începe campania electorală

Cursa între Kamala Harris și Donald Trump este în continuare foarte strânsă, după cum arată sondajele, conform Digi24.

Michelle Obama va apărea, pentru prima dată în acest ciclu electoral, alături de Harris, sâmbătă, 26 ocrombrie, în Michigan. Fosta Primă Doamnă a ținut un discurs la Convenţia Naţională Democrată de la Chicago, la începutul acesui an, în care l-a acuzat pe Trump că promovează frica în lupta spre putere.

Barack Obama va merge în campanie cu Harris, joi, 24 octombrie, în Georgia. El a organizat u eveniment în Pittsburgh și altele, în zilele următoare, în Tucson, Las Vegas, Detroit și Madison.

Obama a fost criticat după ce a apărut prima dată în campania electorală și a spus că unii bărbați de culoare „nu simt ideea de a avea o femeie ca preşedinte”.

Harris și Obama se susțin demult

Kamala Harris l-a susținut încă de la început pe Barack Obama în cursa pentru președinția din 2008, iar el a fost purtător de standard al partidului în 2024.

Unii cred că Barack Obama a fost cel care l-a îndemnat pe Joe Biden să iasă din cursa pentru președinție după ce democrații au devenit tot mai îngrijorați din cauza vârstei sale de 81 de ani, dar și din cauza abilităților incerte care au ieșir la iveală în urma dezbaterii cu Donald Trump din luna iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`