Izvorul pe care Nicolae Ceaușescu l-a ținut secret. Se spunea că apa are puteri vindecătoare

Izvorul pe care Nicolae Ceaușescu l-a ținut secret. Se spunea că apa are puteri vindecătoare
Sursa Foto: Hepta.ro / Bestimage / AGENCE / BESTIMAGE

Izvorul despre care se spunea că are cea mai pură apă din lume a ajuns să fie singura sursă din care Nicolae Ceaușescu consuma apă și totodată, un secret pe care dictatorul a avut grijă să îl țină departe de popor.

Izvorul Nemurii, așa cum a fost supranumit, se află pe Valea Ialomiței, în Munții Bucegi, între Lacul Bolboci și Lacul Scropoasa. Localnicii spuneau despre apa acestuia că este cea mai pură, iar când acest aspect a ajuns la urechile lui Nicolae Ceaușescu, acesta a trimis specialiști de la Hidroelectrica să cerceteze. Astfel s-a constatat că apa are o calitate rară, poate alina, vindeca și chiar face minuni, potrivit Click.

După ce a aflat de proprietățile apei din locul care pe atunci se numea „Șapte izvoare”, Nicolae Ceaușescu ajunsese să consume apă doar din acest loc și i se aducea la București în recipiente speciale pentru a menține calitatea apei.

Proveniența izvorului

În urma verificărilor, s-a descoperit că apa din acest izvor provine dintr-un lac subteran imens, aflat într-o grotă. În plus, după o serie de analize amănunțite s-a constatat că în Izvorul Nemuririi nu existau bacterii, azotați sau azotiți, fiind cel mai pur tip de izvor din lume.

„A fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani şi că se găseşte în zona iniţiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu şi că există un simbol al celor şapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian.

Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Şapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informaţiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate”, a spus Ion Olteanu, unul dintre cercetătorii care au făcut studiul.

Teoriile purității apei din Izvorul Nemuririi

Nici până acum nu se știe exact ce face ca apa să aibă o asemea calitate. Însă, există două teorii care ar putea justifica puritatea apei, dar niciuna dintre ele nu a fost, până în prezent, dovedită 100%.

Prima teorie spune că efectul apei pure se datorează existenței unui câmp magnetic format pe cale naturală.

A doua teorie, în schimb, spune că ar exista un zăcământ de argint pur în zona de unde izvorăște apa, iar acest lucru ar păstra apa curată și fără bacterii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni