Nicușor Dan: Am câștigat procesul, Cathedral Plaza poate fi demolată

Nicușor Dan: Am câștigat procesul, Cathedral Plaza poate fi demolată
Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri că magistrații de la Curtea de Apel București s-au pronunțat definitiv împotriva intrării în legalitate a clădirii Cathedral Plaza, astfel că imobilul construit ilegal va fi demolat.

„Așa cum am așteptat 18 ani pentru a demola această clădire, să știe și cei care se cred azi de neatins că le vom demola peste 5, 10 sau 20 de ani clădirile ilegale pe care le construiesc azi”, a spus primarul general.

Costul demolării este de 5-8 milioane euro, care va fi plătit de PMB și va fi solicitat de la Primăria Sectorului 1, pentru că primarul sectorului 1 a dat autorizația.

Primarul a spus că probabil într-un an va fi dată o decizie definitivă privind suspendarea deciziei de primar pentru demolare și va începe demolarea:

„Am dat o dispoziție de demolare în 2022, proprietarul a obținut suspendarea în instanță. Singurul motiv al suspendării a fost un litigiu de intrare în legalitate. Această chestiune nu mai există de azi. Estimativ, într-un an de zile vom avea o decizie definitivă și vom începe demolarea.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră