Diana Buzoianu, despre scoaterea din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă: „O rușine națională și un atac la democrație” (VIDEO)

Diana Buzoianu, despre scoaterea din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă: O rușine națională și un atac la democrație (VIDEO)
Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Decizia CCR prin care Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa prezidențială reprezintă o grea lovitură dată democrației, a precizat deputata USR Diana Buzoianu în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin.

Potrivit acesteia, judecătorii CCR au adăugat niște criterii de validare a unor candidaturi care nu au existat și nu au fost analizate până acum niciodată.

“Mie mi se pare că românii trebuie să decidă. Eu am încredere că românii sunt inteligenți. Cred că a fost un abuz uriaș făcut de CCR. Încălcarea și stabilirea din pix a unor judecători la CCR.

În primul rând că au adăugat niște criterii de validare a unor candidaturi care nu au existat și nu au fost analizate până acum niciodată.

În al doilea rând vine CCR și analizează ea…nici măcar dacă v-ați uitat în motivare nu spune care sunt declarațiile la care face referire decizia. Spune așa generic decizia, am văzut noi, credeți-ne pe cuvânt. Aș fi vrut să știu dcă doamna a avut un drept de replică, dacă a putut să intervină, să își afirme punctele de vedere. Este o rușine națională și un atac la democrație. Sper să nu tăiem din pix candidaturi. Românii trebuie să știe că ei cu votul lor decid, nu decid zece-unsprezece oameni într-un for superior pentru ei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`