Daniel Fenechiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: PSD a declarat că îl susține, dar trebuie să și demonstreze. PNL crede că este binevenit (VIDEO)

Daniel Fenechiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: PSD a declarat că îl susține, dar trebuie să și demonstreze. PNL crede că este binevenit (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Daniel Fenechiu

PNL crede că referendumul propus de Nicușor Dan este binevenit, a declarat liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, vineri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV, despre referendumul lui Nicușor Dan

Întrebat dacă mai este timp pentru adoptarea proiectului anunțat de Nicolae Ciucă, Daniel Fenechiu a declarat: „Cred că este timp. Teoretic noi am demonstrat că dacă ne dorim într-o săptămână putem trece un proiect de lege simplu de ambele Camere. Dacă va exista voință politică, cu siguranță așa se va întâmpla și acum”.

„Dacă nu, probabil că cineva se va opune, mă refer aici la PSD, care a declarat că susține referendumul, dar trebuie să și demonstreze acest lucru, pentru că cel mai important lucru este ca bucureștenii să decidă ce fel de formă de guvernare vor în București, iar eu cred că referendumul este binevenit, nu doar eu, ci întreg Partidul Național Liberal”, a continuat el.

Ce a spus despre majoritatea necesară

Întrebat dacă are PNL majoritatea parlamentară necesară pentru adoptarea proiectului, liderul Grupului PNL din Senat a spus: „E discutabil. Fiind final de mandat, există destul de multă fluiditate în manifestările senatorilor și deputaților, însă eu cred că poate să se constituie o majoritate care să treacă acest proiect”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`