Eugen Tomac, despre referendumul pentru integrarea în UE a Republicii Moldova: Este un vot istoric și cu o miză foarte mare. Rusia utilizează toate instrumentele și resurse financiare uriașe împotriva lui (VIDEO)

Eugen Tomac, despre referendumul pentru integrarea în UE a Republicii Moldova: Este un vot istoric și cu o miză foarte mare. Rusia utilizează toate instrumentele și resurse financiare uriașe împotriva lui (VIDEO)
Sursa foto: Eugen Tomac / Facebook

Rusia utilizează toate instrumentele și resurse financiare uriașe pentru propagandă și dezinformare cu scopul de a nu reuși referendumul pentru integrarea în UE a Republicii Moldova, a avertizat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV, despre referendumul din Republica Moldova

„În general în Republica Moldova a dominat mulți ani incertitudinea, în ideea că o parte din societate își dorește o apropiere de Vest, de Uniunea Europeană, de România, o bună parte din societate încă era nostalgică după epoca sovietică. Odată cu războiul din Ucraina, această agresiune a schimbat percepția pentru o bună parte din populație și evident că autoritățile de la Chișinău au apelat la sprijin din partea Uniunii Europene”, a declarat Eugen Tomac.

„Răspunsul Bruxelles-ului a fost unul destul de ferm, curajos și îmbucurător, pentru că Republica Moldova, de la o relație destul de greoaie, promițătoare, dar fără rezultate semnificative, a devenit odată cu acest război stat candidat, stat care a început negocierile de aderare, deci are o perspectivă solidă de intrare în Europeană. Acesta a fost răspunsul Uniunii Europene la amenințările venite din Rusia”, a adăugat liderul PMP.

Eugen Tomac: Este un vot istoric și cu o miză foarte mare

„Acum, duminică, este momentul ca și cetățenii Republicii Moldova să răspundă la această invitație și evident că referendumul are o miză fără precedent, pentru că oamenii trebuie să dea un vot care are mai multe semnificații – pe de o parte, angajamentul că singura direcție pentru Republica Moldova rămâne integrarea în Uniunea Europeană și evident o apropiere de România, și desprinderea definitivă de influențele malefice ale Federației Ruse. Deci este un vot istoric și cu o miză foarte mare, în condițiile în care Rusia utilizează toate instrumentele și resurse financiare uriașe pentru propagandă și dezinformare cu scopul de a nu reuși acest referendum”, a continuat eurodeputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`