Farsă la 112 în Brașov. O fată a spus că este răpită, dar era o provocare pe TikTok

Farsă la 112 în Brașov. O fată a spus că este răpită, dar era o provocare pe TikTok
Sursa foto: Shutterstock

Farsă la 112 în Brașov care a mobilizat aproape 100 de polițiști. O fată de 13 ani a sunat să anunțe că a fost răpită, dar de fapt ea a răspuns unei provocări pe TikTok.

Cum a reușit să mobilizeze 100 de polițiști

O fată a sunat, marți seara, la 112, să anunțe că o adolescentă a fost urcată cu forța într-o mașină de persoane necunscute, apoi apelul s-a întrerupt brusc, conform știrileprotv.

În jur de 100 de polițiști, jandarmi și forțe din cadrul serviciului de Investigații Criminale au fost mobilizați, având în vedere gravitatea faptei. Au căutat timp de două zile, au percheziționat trei case și au găsit fata care a făcut farsa. Ea a recunoscut că a răspuns unei provocări de pe TikTok și a inventat toată povestea. Aceasta era acasă, în siguranță, alături de părinții ei, în orașul Zărnești, din județul Brașov.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. Părinții vor fi cei sancționați cu câteva sute de lei. De asemenea, autoritățile avertizează privind alarmele false de la 112 și sfătuiesc părinții să își supravegheze copiii pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

„Inspectoratul Județean de Poliție Brașov reamintește cetățenilor că orice apel fals la numărul unic de urgență 112 implică mobilizarea unor resurse considerabile, umane și logistice și poate întârzia intervenția autorităților în situații reale de urgență. Falsificarea unor astfel de incidente nu doar că este ilegală, însă poate pune în pericol viețile altor persoane care ar putea avea nevoie urgentă de ajutor.

Poliția Brașov recomandă, de asemenea, părinților să fie vigilenți în ceea ce privește activitatea online a copiilor lor și să-i informeze cu privire la consecințele grave ale acceptării unor provocări iresponsabile, venite de pe rețelele de socializare”, au spus polițiștii, conform observatornews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`