Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului

Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului
(FOTO: Freepick)

Vineri dimineața temperaturile au fost foarte scăzute în toată țara, dar cea mai mică temperatură s-a înregistrat la Miercurea-Ciuc, unde stația meteo a arătat -7,6 grade.

Grade cu minus în Harghita

Această temperatură s-a înregistrat între orele 06.00 și 07.00 dimineața, fiind determinată de o masă de aer rece și un regim anticiclonic, dar sunt normale pentru această perioadă din an, spune meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Ovidiu Câmpean, conform G4media.

Și în alte zone din Harghita temperaturile au fost foarte scăzute și a căzut și bruma. La Toplița au fost -5,3 grade, la Joseni s-au înregistrat -4,9 grade și la Odorheiu Secuiesc au fost -1,8 grade.

În plus, a avut loc și fenomenul de inversiune termică. La stația de munte Bucin, temperature a fost mai mare, de -1,9 grade.

Aceste temperature sunt sub media celor normale pentru această perioadă din calendar, dar obișnuite pentru județul Harghita.

Cea mai scăzută temperature din 18 octombrie din Miercurea-Ciuc a fost în 1988, când s-au înregistrat -11 grade.

Frigul se va menține

Meteorologul Ovidiu Câmpean a transmis că frigul se va menține și în zilele următoare, dimineața va fi foarte frig, ziua vremea va fi însorită, fără precipitații, iar seara și noaptea va fi din nou frig.

„Practic, va fi o toamnă frumoasă, dar rece dimineaţa”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`