Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)

Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit vineri cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, și le-a mulțumit liberalilor pentru că au agreat cele 20 de propuneri enunțate public de edil, dar și pentru susținerea referendumului pe care l-a inițiat pentru bucureșteni.

Nicușor Dan le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL

„Vreau să mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal și implicit partidului pentru că a agreat cele 20 de propuneri cu care am ieșit în spațiul public, care țin de modul în care primarul Municipiului București poate să își exercite atribuțiile și de legătura sa cu Guvernul și cu Parlamentul. În al doilea rând, vreau să mulțumesc pentru faptul că Partidul Național Liberal susține referendumul local și, mai mult decât atât, așa cum a spus domnul președinte al partidului, a inițiat un proiect de lege prin care organizarea referendumului local să poată să fie simultană, cu aceiași membri ai secțiilor de votare, cu alegerile prezidențiale”, a declarat Nicușor Dan.

„Este absolut legal să avem referendum local simultan cu alegeri prezidențiale, este absolut legal. Singura chestiune este una tehnică, dacă există un text de lege, care nu există încă și pentru care există proiectul, pentru ca birourile electorale, și de municipiu, și de secții, care fac alegerile prezidențiale, să se ocupe și de referendumul local. Dacă există acest text de lege, cheltuielile vor fi mai mici, vor fi mai puțini oameni. Dacă nu există, el trebuie organizat separat”, a adăugat primarul Capitalei.

Ce a spus despre întrebarea propusă de PSD

Referitor la întrebarea pe care ar urma să o propună consilierii generali ai PSD pentru referendum, una privind combaterea traficului de droguri în școli, Nicușor Dan a spus: „Foarte bine, de principiu sunt de acord. N-am văzut textul, n-am văzut dacă nu este o manifestare de voință fără efecte juridice sau este una cu efecte juridice. De principiu, evident că e o temă care ne preocupă pe toți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`