Imaginile de abuz sexual asupra copiilor generate de inteligența artificială, utilizând imagini reale pentru a le crea, se răspândesc tot mai mult

Imaginile de abuz sexual asupra copiilor generate de inteligența artificială, utilizând imagini reale pentru a le crea, se răspândesc tot mai mult
Sursa foto: Freepik.com

Imaginile de abuz sexual asupra copiilor generate de instrumentele de inteligență artificială devin din ce în ce mai răspândite pe internet și ajung la un „punct de cotitură”, potrivit unui organ de supraveghere citat de The Guardian.

Cei care supraveghează fenomenul nu mai pot face diferența între imaginile rele sau cele fabricate de AI

Internet Watch Foundation a declarat că cantitatea de conținut ilegal creat de AI pe care a văzut-o online în ultimele șase luni a depășit deja totalul pentru anul precedent.

Organizația, care conduce o linie telefonică telefonică din Marea Britanie, dar are și o misiune globală, a spus că aproape tot conținutul a fost găsit în zonele disponibile publicului de pe internet și nu pe dark web, care trebuie accesat de browsere specializate.

Directorul executiv interimar al IWF, Derek Ray-Hill, a declarat că nivelul de sofisticare al imaginilor indică faptul că instrumentele AI utilizate au fost instruite pe imagini și videoclipuri cu victime reale. „Ultimele luni arată că această problemă nu dispare și, de fapt, se înrăutățește”, a spus el.

Potrivit unui analist IWF, situația cu conținutul generat de inteligență artificială atinge un „punct de cotitură” în care organele de pază și autoritățile nu mai știu dacă o imagine implică un copil real care are nevoie de ajutor sau este creată de AI.

Imaginile generate de inteligența artificială sunt inspirate de imagini de abuz reale

IWF a luat măsuri împotriva a 74 de rapoarte de materiale de abuz sexual asupra copiilor (CSAM) generate de inteligență artificială – suficient de realiste pentru a încălca legea Regatului Unit – în șase luni până în septembrie a acestui an, comparativ cu 70 în cele 12 luni până în martie. Un singur raport se poate referi la o pagină web care conține mai multe imagini.

Pe lângă imaginile AI care prezintă victime reale ale abuzului, tipurile de materiale văzute de IWF au inclus videoclipuri „deepfake” în care pornografia pentru adulți a fost manipulată pentru a semăna cu CSAM.

În rapoartele anterioare, IWF a spus că AI a fost folosită pentru a crea imagini ale celebrităților care au fost folosite în scenarii de abuz sexual. Alte exemple de CSAM văzute au inclus materiale pentru care au fost folosite instrumente AI pentru a „nudifica” imagini cu copii îmbrăcați găsite online.

Mai mult de jumătate din conținutul generat de inteligență artificială semnalat de IWF în ultimele șase luni este găzduit pe servere din Rusia și SUA, Japonia și Olanda.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:11 - „Se considera un rege”: Totul despre petrecerile cu abuzuri sexuale care au dus la anchetele și decăderea lui Puff Daddy
12:59 - Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni
12:47 - Nicolae Ciucă, despre întrebarea propusă de PSD la referendumul lui Nicușor Dan: O să o analizăm. Este o datorie a noastră de siguranță în școli, de siguranță a cetățenilor. Nu cred că este nevoie de un referendum pentru acest lucru (VIDEO)
12:36 - PNL anunță un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan. Nicolae Ciucă: Nu îmi asumam prin semnătură un astfel de demers dacă nu aveam convingerea că trebuie să mergem cu acesta până la capăt (VIDEO)
12:27 - Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului
12:22 - Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)
12:05 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Nicușor Dan: Am convenit inclusiv pe susținerea candidaturii la prezidențiale. Am semnat lista cu cele 20 de solicitări ale primarului general (VIDEO)
12:03 - Dramă la Campionatele Mondiale din Spania: Doi concurenți au murit chiar în timpul probei de traitlon
11:58 - Ce părere are Alexia Eram despre Victor Slav. Reacția lui Aris
11:55 - Netanyahu, după uciderea liderului Hamas, când tot Occidentul își imagina că conflictul din Orientul Mijlociu se va calma: „Războiul din Gaza nu s-a încheiat”