Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)

Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a vorbit despre schema de cash rebate pentru industria cinematografică, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și spune că România era singurul stat din „ansamblul țărilor europene” care nu avea o astfel de măsură.

Raluca Turcan, pe B1 TV, despre schema de ajutor pentru industria cinematografică

„Avem două scheme de ajutor pentru industria cinematografică și pentru industriile creative din România, care au fost afectate de pandemia Covid (…). În momentul de față suntem aproape la zi cu datoriile acumulate pe schema de sprijin pentru cinematografie, tărăgănată șase ani de zile, pentru care am avut două decizii definitive în instanță, pentru care am evaluat dosare începând cu anul 2018”, a declarat ministrul Culturii.

„Această schemă de cash rebate, pe care am reușit să o implementăm, doar România în ansamblul țărilor europene nu avea această schemă de cash rebate. Pentru toate producțiile mari de filme care se fac pe teritoriul țării și care promovează România, după ce banii vin în țară și se duc pe transport, cazare, tot ceea ce înseamnă închirieri de spații pentru filme (…), aceștia sunt bani care vin și se regăsesc atât pe verticală, cât și pe orizontală în economie. Efectul de multiplicare este 1 euro la 8 euro. Din acești bani, statul român întoarce 30% astfel încât cei care au făcut asemenea producții mari de filme să fie stimulați să o facă și pe a doua, și pe a treia, și pe a patra”, a continuat Raluca Turcan.

„Vă dau un exemplu. În Ungaria știți cât a câștigat statul ungar în urma unei scheme similare? 1,2 miliarde de euro. Noi anticipăm, cu chiu, cu vai, pe această schemă nou-lansată, în perioada următoare peste 370 de milioane de euro”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`