Parcul Grozăvești intră în amenajări. Documentația tehnică a fost votată în Consiliul Local. Va avea perdele de vegetație, zone de belvedere, o piațetă și un vagon de tren pentru evenimente (FOTO)

Parcul Grozăvești intră în amenajări. Documentația tehnică a fost votată în Consiliul Local. Va avea perdele de vegetație, zone de belvedere, o piațetă și un vagon de tren pentru evenimente (FOTO)

Parcul Grozăvești din Sectorul 6 intră în amenajări. Documentația tehnică pentru amenajarea lui a fost votată în Consiliul Local.

La finalul anului trecut, Primăria Sectorului 6 a reușit să preia de la SRI o suprafață de 11.400 mp de parc. A fost alipită la cele două hectare existente și a rezultat o suprafață de peste trei hectare.

Au fost făcute apoi studii peisagistice, topografice, de funcționalități. În această vară primarul Ciprian Ciucu a organizat o dezbatere publică împreună cu locuitorii din zonă, iar după toate acestea s-a stabilit cum va arăta viitorul Parc Grozăvești.

Joi, 17 octombrie, documentația tehnică pentru amenajarea lui a fost votată de consilierii locali ai Sectorului 6.

„Urmează să scoatem lucrările la licitație”

Următorul pas este scoaterea lucrărilor la licitație. Acestea vor dura în jur de opt luni.

„De acum, urmează să scoatem lucrările la licitație. Mai durează trei luni licitația, așa că undeva prin februarie 2025, după ce ieșim din iarnă, putem atribui licitația, iar în martie să înceapă lucrările. Sper ca în toamna anului viitor să fie realizat parcul”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Valoare totală a investiției se va ridica la 23,6 milioane de lei.

Cum va arăta Parcul Grozăvești

Cele trei hectare de teren ale parcului vor fi refăcute complet. Va avea spaţii verzi ample, terenuri de joacă şi de sport, foişoare pentru lucru în aer liber, zonă de hamace, turn de belvedere, loc de joacă pentru câini, spații pentru evenimente.

  • Partea central-sudică va fi transformată într-o peluză de 2.500 mp, pentru picnicuri, sport în aer liber, expoziţii şi loc de întâlnire. Lângă peluză, va fi amenajată o zonă cu instrumente muzicale.
  • În centrul parcului, se va amenaja o piațetă unde vor putea fi organizate evenimente.
  • Tot în centru, se va construi un turn de belvedere, cu perspectivă asupra parcului şi asupra râului Dâmboviţa.
  • Se va amenaja o zonă de sport și fitness, două zone de joacă pentru copiii – una pentru cei sub trei ani, alta pentru copiii peste trei ani.
  • Un spațiu de joacă pentru câini va fi construit pe latura estică.
  • Vor fi plantați 340 de arbori, în completarea celor 479 existenți și 650 de arbuști noi. Pe 2.900 mp vor fi noi plante perene și ornamentale.
  • În partea de vest a parcului, se va face un teren de sport pentru baschet și volei, în partea de nord-vest se vor amplasa mese de tenis de masă.
  • Un vagon de metrou, cu o suprafaţă de 70 mp, va fi amplasat în zona de nord, pentru diverse expoziţii, activităţi educaţionale, spaţii de odihnă.
  • Pe aleea nordică dintre staţia de metrou şi campusul Universităţii Politehnica, se vor amenaja spaţii pentru odihnă şi socializare, cu gradene şi foişoare smart pentru studiu sau muncă în aer liber.
  • Pe lângă aleea nordică, se vor amenaja grădini de ploaie, cu o suprafață de 150 mp, concepute pentru a capta și filtra apa de ploaie provenită de pe suprafețe precum acoperișuri sau alei.
  • Aleile pietonale vor fi tratate diferit în funcție de specificul fiecăreia. Cele principale vor fi pavate cu dale din beton vibropresat, iar aleile secundare vor fi realizate cu materiale naturale.
  • Mobilerul urban va fi făcut din lemn cu metal. În parc, vor fi puse și 16 hamace.

Zonele de la marginea parcului vor avea perdele de vegetație pentru siguranța și protejarea împotriva zgomotului și poluării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`