Ce au făcut sinistrații din Galații cu banii de la stat. Unii oameni și-au construit alte case

Ce au făcut sinistrații din Galații cu banii de la stat. Unii oameni și-au construit alte case
Inquam Photos / George Călin

Oamenii din Galați care au primit banii de la stat pentru a-și reface casele, iar în timp ce unii au muncit din greu pentru a face ca totul să fie ca înainte de viiturile dezastruoase, alții au cheltuit bani pe cu totul altceva.

Unii oameni s-au pus repede pe treabă

Gospodarii s-au apucat de treabă imediat cum au primit banii, cei 25.000 de lei de la stat, chiar dacă unele case nu valorau atât. Mulți și-au cumpărat mobilier, electrocasnice, materiale de construcții pentru a-și renova locuințele sau pentru a construi altele în cazul celor cu pagube immense, conform Cancan.

„Am luat gresie, am luat o mașină de spălat.”
„Am cumpărat tot ce este pentru casă.”
„Am cumpărat să îmi fac casă”, au spus unii localnici.

Pe ce au cheltuit alții banii

Dar, nu toți oamenii sunt conștiincioși și muncitori. Unii au cheltuit bani pentru cu totul altceva decât ar fi trebuit, dar ei vor trebui să demonstreze că au folosit bani pentru reparații.

„Noi i-am primit și alții i-au băut la crâșmă”;
„Stau pe la baruri, fumează, bea”, au spus locuitorii.
În plus, unele persoane au primit mai mulți bani decât ar costa casa.

„Pentru casele vechi, valoarea impozabilă variază între 15.000-25.000 de lei, iar pentru casele noi, valoarea impozabilă este cuprinsă între 150.000-250.000 de lei”, a spus administratorul public al comunei Pechea, județul Galați- Alina Dumitrache.

În jur de 700 de case din 30 de localități au fost afectate de inundațiile din septembrie. Guvernul a alocat bani și pentru refacerea drumurilor care s-au stricat din cauza viiturilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:26 - Delfinariul din Constanța se extinde. Ce facilități va avea
22:22 - Simona Spătaru, despre cazul dronelor: Așteptarea aceasta infinită pentru a modifica două virgule într-un text de lege este complet inexplicabilă pentru Guvern (VIDEO)
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare