Peste 18 persoane din statul Bihar, India și-au pierdut viața. Au consumat alcool produs ilegal

Peste 18 persoane din statul Bihar, India și-au pierdut viața. Au consumat alcool produs ilegal
Sursa foto: Freepik.com

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața, iar multe altele sunt internate în spital, după ce au consumat alcool produs ilegal în statul Bihar din India.

Numărul deceselor ar putea să crească

Conform unui oficial guvernamental de rang înalt care a preferat să rămână anonim deoarece nu este autorizat să vorbească cu presa despre acest subiect, numărul deceselor ar putea să crească, conform Știrile ProTv. 

Autoritățile locale au arestat 22 de persoane, suspecte că ar fi implicate în vânzarea de băuturi alcoolice produse ilegal în acest stat, care a interzis cumpărarea și vânzarea de alcool în 2016.

Decesele cauzate de alcool sunt frecvente în India

Decesele cauzate de alcoolul ilegal, cunoscut drept „hooch” sau „alcool de ţară”, sunt frecvente în India, unde mulţi oameni nu îşi permit băuturi alcoolice de marcă.

Agenția de presă ANI a expus povestea unei mame îndurerate de pierderea fiului ei, care și-a pierdut viața după ce a consumat alcool produs ilegal. „A început să vomite şi şi-a pierdut vederea. A lăsat în urmă o soţie şi un fiu, nu ştim ce să facem”, a declarat ea.

Producția clandestină implică riscuri deoarece distilarea incorectă poate duce la contaminarea cu metanol, substanţă toxică ce poate provoca orbire sau chiar deces.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`