Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți din Hunedoara, ar fi fugit cu copiii în Serbia. Bărbatul e dat în urmărire internațională

Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți din Hunedoara, ar fi fugit cu copiii în Serbia. Bărbatul e dat în urmărire internațională

Cazul dispariției copiilor omului de afaceri Adrian Marțian este departe de a fi rezolvat. Deși minorii s-ar afla cu tatăl lor, potrivit unei filmări, acesta i-ar fi scos din țară cu un TIR.

Filmul scoaterii celor trei copii din țară

Surse judiciare au declarat pentru Observator că acesta ar putea fi în Serbia şi că cei trei fraţi ar fi fost trecuţi graniţa ilegal chiar de oameni din anturajul tatălui lor.

Duminică, în jurul orei 11.30, copiii au văzuți într-un peco, într-o mașină care i-ar aparține controversatului om de afaceri Adrian Marțian, în apropiere de Porțile de Fier, la Dunăre.

Erau însoțiți de un bărbat și de un șofer, cel mai probabil oameni din anturajul tatălui lor. Milionarul a sunat la poliție miercuri seara, în jurul orei 23.00, și s-a plâns de abuzurile statului român spunând ca va lua copiii în jurul orei 1-3 noaptea și apoi va pleca cu ei în Rusia.

La ora 5 dimineața, acesta a trimis un video de pe același număr de telefon cu copiii la el în mașină. De data aceasta a refuzat să mai vorbească cu anchetatorii. În imagini, copiii povestesc că au văzut marea și ca oamenii din jurul lor vorbeau o limbă străină.

Potrivit surselor citate, poliția verifică dacă copiii ar fi fost scoși din țară ascunși într-un TIR.
În tot acest timp, apar detalii şocante în cazul celor trei copii ai afaceristului Adrian Marțian, dispăruţi în urmă cu două zile. De ani de zile, minorii sunt prinşi în războiul violent dintre părinţi, iar responsabilii statutului nu intervin pentru salvarea lor. În ziua dispariţiei, angajaţii DGASPC au avut ordin judecătoresc să-i preia pe cei trei fraţi, dar i-au lăsat tot în grija bonei.

„Am găsit trei fraţi foarte timoraţi, care din punctul nostru de vedere au participat la toate conflictele între părinţi. Le-am spus ca ei nu pot să ramână acolo, au refuzat categoric.

Pentru aceşti copii nu este un mediu de dezvoltare acolo”, a declarat Gianina Ianc, DGASPC.
Cu toate astea, i-au lăsat tot în grija bonei pentru că tatăl a contestat decizia.

Asta deşi omul de afaceri avea interdicţie să se apropie de fosta soţie sau de copii la o distanţă mai mică de 100 de metri. „Copiii au drepturile lor, pot refuza, nu sunt obiecte să fie transportate cu forţa. Poliţia trebuie să fie cea care impune decizia de instanţă. Absolut, e un caz de răpire”, crede Rareş Achiriloaie, preşedinte ANPDCA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:22 - Simona Spătaru, despre cazul dronelor: Așteptarea aceasta infinită pentru a modifica două virgule într-un text de lege este complet inexplicabilă pentru Guvern (VIDEO)
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel
20:57 - Raluca Turcan, despre referendumul lui Nicușor Dan: Să dăm o Ordonanță de Urgență, să fie secțiile de votare suprapuse și să sprijinim o consultare a bucureștenilor, care este necesară pe niște chestiuni foarte importante (VIDEO)