Cine este Adrian Marțian, tatăl ai cărui copii au fost dați dispăruți. A fost partener de afaceri cu Adrian Mutu, cu care în prezent este „la cuțite”

Cine este Adrian Marțian, tatăl ai cărui copii au fost dați dispăruți. A fost partener de afaceri cu Adrian Mutu, cu care în prezent este „la cuțite”
Sursa foto: captura video Youtube/ Natalia Bumbac

În ultimele zile, situația celor trei frați dispăruți din Hunedoara a fost cunoscută de toată țara. Cei mici au fost dispăruți două zile, dar într-un final au fost găsiți și se află în prezent la tatăl lor, Adrian Marțian.

Cei trei frați ar fi trecut ilegal granița

Conform unor surse apropiate anchetei, Antonio, Rania şi Raisa ar fi fost trecuți ilegal granița de către oamenii din anturajul tatălui lor, Adrian Marțian, care se află în prezent în Serbia, conform observatornews.ro.

Luni seara, a fost anunțată dispariția a trei frați la numărul de urgență. Aceștia erau în grija unei bone, iar autoritățile au început demersurile necesare în căutarea copiilor. Marți, a apărut în spațiul online un clip video cu cei trei frați, în care aceștia se adresează mamei lor.

Ei spun în videoclip că sunt bine, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată. Poliţiştii au analizat imaginile pentru a stabili veridicitatea lor şi pentru a identifica elemente care să îi ajute în găsirea copiilor. De asemenea, au început să audieze persoanele care au informaţii despre acest caz.

Adrian și Roxana Marțian sunt în conflict de mai mult timp

„15 octombrie 2024. Roxana, degeaba ai pus pe oamenii ăştia să ne ia să ne ducă la tine, noi nu vrem la tine. Oamenii ăştia ne-au minţit că ne duc la tati, dar de fapt la tine au vrut să ne ducă. Suntem bine, oamenii ăştia ne-au tratat bine. Noi nu vrem la tine. Nu te iubim şi nu ne simţim în siguranţă cu tine. Noi vrem la tati, să fim toţi trei. Noi îl iubim pe tati şi oamenii ăştia o să-l contacteze pe tati să mergem la el”, spune cea mai mare dintre fete, în mesajul video.

Conform presei locale, Adrian și Roxana Marțian, părinții celor trei copii dispăruți, se află în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind legată de custodia minorilor. Roxana Marțian a obținut un ordin de restricție împotriva tatălui copiilor, iar acesta și-a instalat o rulotă lângă locuința copiilor pentru a rămâne aproape de ei.

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului a declarat că situația fraților din județul Hunedoara era monitorizată de DGASPC, cu ultima vizită a reprezentanților instituției fiind efectuată cu trei zile înainte de dispariția copiilor.

Aceștia erau încredințați mamei prin hotărârea instanței, în timp ce ambii părinți au inițiat mai multe procese pentru custodia lor. Tatăl are un ordin de protecție care îl obligă să păstreze o distanță de 100 de metri față de copii și mama lor, însă locuia într-o rulotă aproape de casa în care copiii erau găzduiți temporar. Poliția a deschis o anchetă pentru lipsire de libertate, iar copiii, odată găsiți, vor fi preluați de DGASPC pentru a primi protecție și consiliere.

Cine este Adrian Marțian

Adrian Marţian este un om de afaceri controversat din Cluj, care în trecut a avut numeroase afaceri, fiind chiar implicat în conducerea unui club de fotbal. La UTA Arad s-a certat cu Adrian Mutu, iar acum cei doi sunt „la cuţite”.

Marţian a condus clubul în perioada 2013-2015, iar după această perioadă echipa a dezafiliată de Federaţia Română de Fotbal. Marţian şi Adrian Mutu au avut împreună o afacere bazată pe producţia de combustibil biodiesel.

După ce afacerea a dat faliment, cei doi s-au certat atât de rău încât Marţian l-a acuzat pe fostul mare internţional român că a încercat să-l asasineze. „Dacă Marțian vrea ceva de la mine, să vină cu o foaie de hârtie și o să-i dau un autograf”, spunea Adrian Mutu în 2019, pe baza acestui subiect.

Adrian Marţian a fost implicat în afaceri cu maşini importate din Occident, apoi în investit în restaurante şi cluburi. De asemenea, a avut afaceri şi peste hotare, respectiv în Franţa, unde ar fi deţinut o reprezentanţă Mercedes, iar în Spania ar fi lansat un produs de curăţenie denumit Mr.Martian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`