Un nou radar neobișnuit pentru șoferii din Iași. Un elicopter albastru se „învârte” zilnic prin toate colțurile județului: „În fiecare zi dau amenzi pentru viteză și depășiri neregulamentare”

Un nou radar neobișnuit pentru șoferii din Iași. Un elicopter albastru se „învârte” zilnic prin toate colțurile județului: „În fiecare zi dau amenzi pentru viteză și depășiri neregulamentare”
Sursa foto simbol: Pixabay

De o lună de zile, un elicopter al Ministerului de Interne patrulează prin toate colțurile județului Iași pentru a identifica șoferii care încalcă legea. Aparatul de zbor este urmărit cu interes pe grupurile de internet ale șoferilor, care comentează și fotografiază orice mișcare a elicopterului.

Elicopterul survolează zilnic județul

Elicopterul Ministerului de Interne a fost observat marți la ora 14:00 la limita dintre județele Iași și Neamț, pe drumul dinspre Suceava către Castelul de Apă. Miercuri, la ora 13:00, aparatul de zbor era pe drumul european din Târgu Frumos apoi la 16:00, se afla între Suceava și Botoșani, conform G4Media. 

„Merge aproape în fiecare zi câte un polițist de la Serviciul Rutier Iași cu elicopterul și de acolo de sus dă informații către cei aflați în mașini, la sol. În fiecare zi dau amenzi pentru viteză și depășiri neregulamentare”, spune polițist sub protecția anonimatului.

Cum pot fi prinși șoferii care încalcă legea

În momentul în care un șofer este observat că circulă cu o viteză mare, pe baza datelor trimise de elicopter, un echipaj de poliție de la sol reușește să îl intercepteze pe șofer mult mai simplu, cu ajutorul unui radar.

Elicopterul de tip Airbus aparține Ministerului Afacerilor de Interne și este folosit în aceste zile de către Direcția Rutieră a Poliției Române. MAI a achiziționat trei elicoptere de tip Black Hawk și 200 de mașini de poliție în anul 2023 prin proiectul „HeliPol – Acţiune integrată pentru creşterea siguranţei traficului rutier”, proiect cofinanţat din fonduri europene nerambursabile. Acestea au costat 60 de milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:26 - Delfinariul din Constanța se extinde. Ce facilități va avea
22:22 - Simona Spătaru, despre cazul dronelor: Așteptarea aceasta infinită pentru a modifica două virgule într-un text de lege este complet inexplicabilă pentru Guvern (VIDEO)
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare