Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, l-a numit pe preşedintele francez Emmanuel Macron „o ruşine pentru naţiunea franceză”

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, l-a numit pe preşedintele francez Emmanuel Macron  „o ruşine pentru naţiunea franceză”
Președintele francez Emmanuel Macron. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Au crescut tensiunile dintre Franţa şi Israel. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, l-a numit pe preşedintele francez Emmanuel Macron drept „o ruşine pentru naţiunea franceză şi pentru valorile lumii libere”, după ce guvernul francez a decis să interzică companiilor israeliene să îşi expună produsele militare la târgul Euronaval de la Paris de luna viitoare.

Război al declarațiilor între Irael și Franța

„Decizia de a discrimina industriile de apărare israeliene în Franţa pentru a doua oară ajută duşmanii Israelului în timp de război”, a declarat Gallant, referindu-se la o decizie anterioară a guvernului francez de a exclude firmele israeliene de la un alt târg de armament, în iunie.
Oficialul a acuzat Franţa de „punerea în aplicare în mod constant a unei politici ostile faţă de poporul evreu”, citează Politico.

„Vom continua să ne apărăm naţiunea împotriva duşmanilor de pe 7 fronturi diferite şi să luptăm pentru viitorul nostru – cu sau fără Franţa”, a declarat Gallant.

Este cea mai recentă escaladare în războiul declaraţiilor dintre Macron şi guvernul israelian, în timp ce Israelul îşi intensifică atacurile militare în Liban şi Gaza.

Macron a declarat, în timpul unei reuniuni cu uşile închise a Cabinetului francez, că premierul israelian Benjamin Netanyahu „nu trebuie să uite că ţara sa a fost creată printr-o decizie a ONU”.

„Un memento pentru preşedintele Franţei: Nu rezoluţia ONU a fost cea care a înfiinţat statul Israel, ci mai degrabă victoria obţinută în Războiul de Independenţă cu sângele luptătorilor eroici, dintre care mulţi au fost supravieţuitori ai Holocaustului – inclusiv în regimul Vichy din Franţa”, a afirmat Netanyahu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`