Alegătorii din statul american Georgia au mers la urne în număr record. Unul din șapte georgieni a decis deja cine vrea să-i fie președinte

Alegătorii din statul american Georgia au mers la urne în număr record. Unul din șapte georgieni a decis deja cine vrea să-i fie președinte
Foto: Pixabay

Un record de unul din șapte alegători din statul Georgia și-a prezentat oficial alegerea pentru următorul președinte al SUA în prima zi a votului anticipat de marți, a declarat un oficial citat de France24.

Alegătorii din Georgia au mers la vot în număr record

Alegătorii din Georgia au mers la vot în număr record, pe măsură ce statul considerat câmp de luptă a deschis votul anticipat pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie dintre democratul Kamala Harris și republicanul Donald Trump, au declarat marți oficialii.

Cel puțin 252.000 de alegători au votat la urnele de votare anticipată, aproape dublu față de cei 136.000 care au participat la prima zi de vot anticipat la alegerile din 2020, a declarat Gabriel Sterling, oficialul electoral nr. 2 din Georgia. „Prezență spectaculoasă la vot”, a scris el pe rețelele de socializare.

Trump, la un eveniment de campanie la Atlanta, și-a exprimat entuziasmul pentru votul anticipat din Georgia. „Voturile vin și vin frumos pentru noi”, a spus el.

5,5 milioane de americani au votat deja anul acesta

Votul anticipat, fie personal, fie prin corespondență, a devenit din ce în ce mai popular printre alegătorii americani. Aproape 1 din 7 alegători au votat înainte de ziua alegerilor în 2020, potrivit Laboratorului Electoral al Universității din Florida.

Cu toate acestea, mulți republicani s-au opus extinderii dramatice a votului prin corespondență în acel an, declarând că este mai puțin sigur decât votul în persoană.

Unii republicani continuă să insiste că alegătorii ar trebui să poată vota doar personal în ziua alegerilor, deși partidele îi încurajează pe susținători să voteze din timp.

La nivel național, 5,5 milioane de americani au votat deja anul acesta, potrivit Election Lab.
Georgia este unul dintre cele șapte state care se așteaptă să joace un rol decisiv în deciderea alegerilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`